Service Director med fokus på vår eftermarknad

Service Director med fokus på vår eftermarknad

Service Director med fokus på vår eftermarknad

Utmanas du av att inspirera såväl medarbetare som kunder? Trivs du i en snabbrörlig, internationell miljö? Ser du affärsutveckling och ledarskap som ett givna inslag i din vardag?

Då kan denna tjänst vara något för dig.

Om oss, rollen och utgångsläget

Zeppelin representerar ett av världens främsta varumärken - Caterpillar. Just nu söker vi en Service Director, en helt ny roll, att leda kärnverksamheten i en ny organisationsstruktur från 2021. Med ny identitet sedan ett år tillbaka, när svenska delen av Pon köptes av tyska Zeppelin, finner vi synergier, lär oss av varandra och blir allt starkare tillsammans. Det innebär att förändringstakten högre än någonsin.

Som Service Director ansvarar du för vår eftermarknad, där vi vill lyfta kundupplevelsen från en bra till excellent nivå. Verksamheten omfattar cirka 175 medarbetare som servar våra kunder så snart de fått sina maskiner levererade. Det övergripande målet för rollen är att inspirera, leda och säkerställa att medarbetarna har det som behövs för att möta våra kunder ute i landet på ett ännu mer kvalitativt och effektivt sätt.

Du leder, planerar och vidareutvecklar verksamheten, vilket i praktiken innebär både externt och internt fokus för att maximera värdet för våra kunder och för oss. Med enbart Caterpillers premiummärke i vårt utbud, ställs extra höga krav på service och tjänster kring våra maskiner. Här spelar du en nyckelroll i att säkerställa att vi lever upp till kundernas förväntningar på service, till stor del genom att bygga strukturer och processer som gör att företagets resurser används vid rätt tidpunkt, på bästa sätt.

Vi är en matrisorganisation där det krävs samarbetsvilja och smidighet för att navigera mot målet på ett effektivt sätt. Du tror på nära och utvecklande samarbeten i organisationen, snarare än en one man show. Vi har en stark anda av kunskapsöverföring och till din hjälp finns bland annat General Manager Service, dina svenska chefskollegor och ditt eget ledarteam.

Vår kultur bygger på att medarbetare tar egna initiativ, arbetar i team och visar mod att testa nya lösningar. Vi tror att det alltid finns förbättringsmöjligheter - vi blir aldrig färdiga med vår utveckling! Tillsammans ser vi till att behålla vår plats som Sveriges främsta leverantör inom entreprenadmaskiner.

Din bakgrund

Vi tror att du som passar bäst för uppdraget har agerat ledare i verksamheter med stort fokus på eftermarknadsupplevelsen, gärna inom industrin. Vidare är du van att leda personal, gärna i en större, internationell matrisorganisation. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska och har med fördel en akademisk utbildning eller motsvarande.

Om dig

Det är ditt driv och din uthållighet som har tagit dig dit du är idag och det ligger i din natur att förverkliga idéer. Som person är du inspirerande och leder genom att locka fram det bästa från varje individ. Du räds inte utmaningar och har pannbenet och kunskapen som krävs för att flytta fram bolagets position genom att etablera nya koncept och förfina processer. Du är bra på att bringa ordning och reda i en tillvaro med hög utvecklings- och tillväxttakt och är en chefskollega att räkna med och som andra vill samarbeta med.

Övrigt

Våra kunder och ditt team är utspridda över landet så det kommer att ingå resor i arbetet i relativt hög utsträckning.

Vi erbjuder
  • Ett arbete för ett av världens starkaste varumärken - Caterpiller
  • En tjänst med stor variation där du får vara med och påverka och utveckla
  • Zeppelin är en stabil arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor
  • Internationell miljö
Frågor

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringspartner Line Thomson, line.thomson@zeppelin.com alternativt 0721-88 52 44.

Placering

Göteborg

Sista ansökningsdag

2021-01-21
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://zeppelin-cat.se/se
Sista ansökningsdag 21 jan 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.