Account Manager till ZEISS Vision Care

Account Manager till ZEISS Vision Care

Poolia söker för rekrytering till ZEISS Vision Care en affärsorienterad och relationsskapande Account Manager för västra Sverige. Befattningen är på heltid och du utgår från ditt hemmakontor.

Carl Zeiss är världsledande inom optik och har 29 000 anställda. Vill du arbeta med ett starkt och framgångsrikt varumärke? Är du redo att nästa steg i din säljkarriär? Då har vi kanske ditt nästa jobb!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en kvalificerad och självständig tjänst inriktad mot försäljning av i huvudsak glasögonglas till optiker.

Du ansvarar för att genom kundbesök driva hela försäljningsprocessen från första kontakt till affärsavslut och kundvård.

I dina ansvarsområden ingår bland annat:
  • Distrikts- och budgetansvar
  • Utvärdera och kvalificera nya kunder
  • Utveckla befintliga kunder
  • Boka och genomföra kundbesök på såväl nya som befintliga kunder
  • Utbilda kunderna inom glas och instrument
  • Viss teknisk support avseende optiska instrument
  • Delta vid mässor och lokala event
Ditt distrikt avser främst västra Sverige (västra Götaland och Värmland samt delar av Småland och Östergötland). Huvudfokus kommer att vara Göteborg med omnejd.

Du kommer att ingå i ett team med fyra personer som arbetar med försäljning på den svenska marknaden.

Tjänsten innebär ca 1 övernattning per vecka.

Du rapporterar till Commercial Manager för Sverige.

Utbildning/Erfarenhet

Du arbetar idag med försäljning B2B och har ett eget budgetansvar.

Vi tror att du minst har 5 års arbetslivserfarenhet, gärna inom försäljningsområdet. Tidigare erfarenhet från branschen och/eller som optiker är meriterande.

Om du har en eftergymnasial utbildning (exempelvis IHM eller KY/YH) är det värdefullt.

Tjänsten kräver ett allmänt tekniskt intresse då viss teknisk support ingår avseende instrument och mjukvara, även baskunskaper i nätverk är meriterande.

Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och har minst normalgoda kunskaper i engelska. Du behärskar Office-paketet och du har gärna erfarenhet av CRM-system.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en affärsorienterad person med högt driv som brinner för att göra affärer. Vi arbetar med tydliga resultat- och aktivitets mål varför du som person behöver du vara resultatorienterad och målmedveten. Du förväntas självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera samt skapa och upprätthålla kontakter.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

ZEISS Vision Care

ZEISS Vision Care har sitt huvudkontor i Tyskland och är ett dotterbolag till Carl Zeiss AG. Bolaget är världsledande inom optik. Koncernen har 29000 anställda globalt. ZEISS Vision Care erbjuder en unik produktportfölj med oftalmiska linser, optiska instrument och service. Den nordiska delen av ZEISS Vision Care har sitt huvudkontor i Malmö varifrån man servar marknaderna i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

Läs mer på www.zeiss.se/vision
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 mars (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.