Financial Controller till internationellt bolag i Göteborg

Financial Controller till internationellt bolag i Göteborg

För kunds räkning söker vi en Financial Controller till deras nordiska sälj och marknadsorganisation. Bolaget är en av de ledande aktörerna inom sin bransch och omsätter ca 900 milj SEK och är ca 110 anställda i Norden. Deras nordiska huvudkontor ligger i Göteborg där de är ca 65 medarbetare och ekonomiteamet består av fem personer.

Rollen
Som Financial controller har du en nyckelroll och kommer att vara högst delaktig i den fortsatta utvecklingen för redovisningen för det nordiska säljbolaget. Du kommer tillsammans med ekonomichefen ansvara för redovisningen och den externa rapporteringen till koncernbolag. Vidare kommer du att vara med och effektivisera rutiner och arbetssätt och kontinuerligt arbeta med process och systemförbättringar. Tjänsten är placerad på kontoret i Göteborg och du rapporterar till ekonomichef.

I tjänsten ingår:
  • Säkerställa att lagar och regler inom det finansiella området följs samt att interna processer och rutiner efterlevs
  • Delaktig vid rapporteringen vid månads- och årsbokslut
  • Medverkande att ta fram externa rapporter såsom t ex årsredovisning
  • Ansvara för skatt inkl. inkomstdeklarationer och momsdeklarationer
  • Delaktig i budget och prognosarbete
  • Koordinera extern revision och kontaktperson gentemot revisionsbyrå
  • Säkerställa att lagar och regler inom det finansiella området följs samt att interna processer och rutiner efterlevs
  • Ledande roll i övriga förekommande projekt och aktiviteter
VEM ÄR DU?
Vi söker dig som har en akademisk examen och minimum tre års erfarenhet av för tjänsten en relevant roll. Antingen har du arbetat i en liknande roll, alternativt har du en bakgrund från revison och/eller redovisningsbyrå och vill få möjlighet att ta nästa steg i din utveckling. Vi ser gärna att du har ett systemintresse och tycker om att effektivisera processer och skapa rutiner. För rätt person kan den här rollen växa med det egna intresset och ambitionen. Du har goda systemkunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

ANSÖKAN/KONTAKT
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering. Ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851 johan.sjoberg@yourtalent.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Your Talent är rekryteringsbyrån som sammanför människor med driv, nyfikenhet och talang. Vi arbetar med att kartlägga, attrahera och utvärdera talangfulla specialister, chefer och ledare. Vi ser oss som en partner till våra uppdragsgivare och kandidater där det gäller att bygga långsiktiga relationer där vi tillsammans gör det möjligt att utvecklas. Läs mer på www.yourtalent.se