Nyutexaminerad elektronikingenjör till Würth Elektronik Sweden AB

Nyutexaminerad elektronikingenjör till Würth Elektronik Sweden AB

Säljbolaget Würth Elektronik Sweden AB är en mycket platt matrisorganisation som består av ca 30 personer. Företaget ansvarar för följande marknader; Sverige, Danmark, Norge och Island. Würth Elektronik tillverkar och säljer (ingen tillverkning i Sverige) elektronikkomponenter (induktorer, ferriter, kondensatorer, transformatorer, kontaktdon etc).
Försäljningsbolaget Würth Elektronik Sweden AB omsätter ca 63 MSEK i Sverige.
Centrallager för eiSos finns i Tyskland och centrallager för eiCan finns i Frankrike. Würth Elektronik kan oftast leverera sina produkter inom 24 timmar från ordertillfället. Bolaget ingår i Würth Elektronik-koncernen med huvudkontor i Niedernhall, Tyskland med cirka 8 000 anställda över hela världen och genererade en global försäljning på 605 miljoner euro 2018.


Würth Elektronik är ett av Würth-koncernens mest framgångsrika företag med 16 produktionsplatser världen över.

Würth Elektronik driver internationellt tre affärsområden på olika marknader: Würth Elektronik Sweden AB är en högpresterande organisation med mycket driv. Det är ett företag där individens insatser märks och också lyfts fram. Företaget är en smidig organisation med högt i tak och korta beslutsvägar.

Arbetsbeskrivning
Är du en nyutexaminerad elektronikingenjör? A-Search rekryterar, på uppdrag av Würth Elektronik Sweden AB, en säljare för passiva komponenter till region Göteborg med omnejd. Arbetet som teknisk säljare ställer krav på dina kunskaper inom elektronik vilket du har förvärvat genom utbildning alternativt att du via arbete eller tekniskt intresse, som tex att löda kretskort och bygga datorer , har bidragit till din kunskap om passiva komponenter.

Din uppgift som säljare på Würth Elektronik är främst inriktad på att identifiera , utveckla och bearbeta nya kunder för regionen. Arbetet innefattar; strategisk planering, kundbokning och presentation av vår produktportfölj vilket kräver en god förståelse för komponenternas användningsområde.

Som Säljare på Würth Elektronik får du:
 • en dedikerad backoffice-styrka som gör din vardag enklare (de hjälper dig med offertskrivning, produktutskick, rapportering etc)
 • arbeta med ett starkt varumärke som kan leverera högkvalitativa produkter snabbare än konkurrenterna
 • en gedigen introduktion och kontinuerlig produktutbildning
 • erfarna och dedikerade kollegor
 • karriärmöjligheter i en global koncern
För att trivas, så gillar du resor, utgår från ett hemkontor någonstans kring Göteborg , och självklart är du trygg i rollen som säljare. Att samarbeta känns naturligt för dig då rollen kräver mycket kontakt med såväl kollegor som kunder för att utveckla och upprätthålla affärsmässiga relationer. Du kommer att koordinera kundseminarier, mässor, sambesök med FAE (Field Application Engineers) samt delta i nationella och internationella produktutbildningar.

Utbildning
Ett krav för tjänsten är att du har någon form av utbildning inom elektronik eller elektromekanik alternativt att du har ett stort elektronikintresse där du inskaffat kunskapen på egen hand. Du bör kunna föra en dialog på hög teknisk nivå med Würth Elektroniks kunder.

Erfarenhet
Du som söker har tidigare branscherfarenhet från liknade säljroller. Du har även;
 • Tekniskt kunskap inom elektronik
 • God administrativ förmåga samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift (både svenska och engelska)
 • Goda kunskaper i Officepaketet
Personliga kvalifikationer
Som person tror vi du är:
 • Drivande, självgående, uthållig och ansvarstagande
 • Resultatorienterad
 • Problemlösare
 • Kommunikativ
 • Prestigelös och socialt kompetent
 • Relationsbyggare
 • Strukturerad
 • Engagerad
Lön och anställningsvillkor
Fast månadslön, tjänstebil, ersättning för hemmakontor samt bonus.

Ansökan
Välkommen att ansöka via www.asearch.se.Vud frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Ellinor Dam på 0708468856 alternativt ellinor.dam@asearch.se.
Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att skicka in din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (41 dagar kvar)