Cfo till wallenius sol

Cfo till wallenius sol

Förutom traditionella ekonomichefsuppgifter såsom redovisning, rapportering och budgetering samt likviditetsplanering och finansiering, så handlar rollen som CFO på WALLENIUS SOL om att stötta den kommersiella och operativa verksamheten med analyser och beslutsunderlag. Du kommer också att delta i affärsutvecklingsprojekt samt driva olika förbättringsprojekt inom de administrativa processerna och interna kontroller. Därtill kommer också ett övergripande ansvar för IT-funktionen vilken idag drivs som en outsourcad funktion. CFO rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp samt är föredragande i ekonomiska frågor till bolagets styrelse. Ekonomiavdelningen består av 4 medarbetare.

Kvalifikationer och erfarenhet:
  • Civilekonomexamen eller motsvarande.
  • Tidigare erfarenhet som ekonomichef med personalansvar är en förutsättning, gärna från ett företag med kapitalintensiv verksamhet.
  • Erfarenhet från logistik, spedition eller shipping är ett starkt meriterande.
  • Vana av såväl kvalificerad redovisning och arbete med månads- och årsbokslut som av arbete med controlling samt enklare koncernredovisning.
  • Språkmässigt behärskar man såväl svenska som engelska som arbetsspråk.
  • Tidigare vana av något av systemen Shipnet, ExOpen eller Qlik Sense är positivt.
Personliga egenskaper:
  • Smidig och prestigelös som kan sätta ner foten när så behövs, trygg och stabil.
  • Flexibel där man ser sig själv som en lagspelare och hjälper till med det som behövs.
  • Gillar att arbeta såväl operativt som strategisk.
  • Trivs i en utvecklingsinriktad miljö med ett mått av entreprenörsanda.
Vi erbjuder en möjlighet att arbeta i ett expansivt företag med stora ambitioner där du får möjligheten att se och påverka helheten. Vår kultur präglas av affärsmannaskap med ett lösningsorienterat förhållningssätt byggt på en grundsyn att all utveckling skall ske socialt- och miljömässigt hållbart.

I denna rekryteringsprocess samarbetar WALLENIUS SOL med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten, kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Linda Målberg, 0733 80 77 88 eller Elin Antonsson, 0709 31 87 69. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan!

Varmt välkommen att söka!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 feb 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Walleniusrederierna och Svenska Orient Linien har bildat gemensamt rederi - WALLENIUS SOL - med visionen att bygga en hållbar infrastruktur för industrin runt Bottniska viken och Östersjön vilket för regionens företag och människor skapar förutsättningar för långsiktig trygghet, starkare konkurrenskraft, livskraftiga samhällen och hållbara transporter. Idag finns linjeservice från sex hamnar i Bottniska viken till och från Europa/UK.

WALLENIUS SOL har idag en flotta av fem RoRo-fartyg för trafiken till och från Bottniska viken. Nya moderna byggs just nu och när fartygen står klara 2021 blir de världens första mega-RoRo med isklass 1A Super och klimatsmart LNG-drift som i stort sett eliminerar partikelutsläpp och minskar utsläpp av växthusgaser avsevärt.