Wästbyggs vision är att förbättra människors livsmiljöer genom att möta våra kunders behov av bostäder, samhällsfastigheter och kommersiella lokaler. Vi vill utveckla och bygga framtidens bostäder, skola och generationsboenden där gamla och unga möts i miljöer som underlättar för den som lever och verkar där. Detta gör vi utifrån vår värdegrund som handlar om att agera klokt, kreativt och med ett stort hjärta.

Vår organisation präglas av prestigelöshet och stark teamkänsla, vi hjälper varandra när det behövs. Hos oss arbetar alla under ett stort mått av eget ansvar, utrymmet för egna idéer är generöst och det är kort väg till besluten.

Brinner du för inköp och trivs bäst i en självgående och holistisk roll där du är med och formar våra framtida arbetssätt? Vill du ha en bred roll som innefattar såväl de koncernövergripande inköpsstrategierna som att coacha och stötta koncernbolagen och projekt i deras inköpsarbete? Då kan du vara perfekt för rollen som vår Inköpschef.

Ditt ansvar
Som Inköpschef har du det övergripande ansvaret för att driva och utveckla inköpsarbetet inom koncernen till nästa nivå. Du arbetar nära koncernbolagen för att säkra en verksamhetsnära support samt effektiva arbetssätt och inköpsverktyg för att få maximal utväxling av våra rikstäckande och centrala avtal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvar för att kontinuerligt utveckla koncernens inköpsarbete
 • Identifiera och prioritera förbättringsområden - bland annat genom att arbeta aktivt med digitaliseringen av inköpsrelaterade arbetssätt och verktyg
 • Ansvarar för rikstäckande och centrala avtal
 • Leder våra interna inköpsnätverk - säkerställer att vi verkligen drar nytta av erfarenheter och blir en lärande organisation
 • Skapar förutsättningar för att uppfylla våra högt ställda hållbarhetsambitioner
 • Skapar tydliga förutsättningar för att säkerställa "Sund konkurrens"
Din personlighet
 • Kreativt analytisk men samtidigt ordningsam och systematisk
 • Drivande och initiativtagande men samtidigt prestigelös
 • Kommunikativt rak och tydlig men samtidigt inlyssnande
 • Konstruktivt ifrågasättande men samtidigt en lagspelare
Dina kvalifikationer
 • Dokumenterad flerårig erfarenhet av motsvarande roll inom byggbranschen eller annan för rollen relevant bransch.
 • Väl förtrogen med gällande lagar, regler och branschstandarder relaterat till inköp
 • Stor förhandlingsvana
 • Erfarenhet inom ett eller flera av områdena: digitalisering, implementering av arbetssätt, ledarskap är meriterande
Övrig information
Sista ansökningsdag: 2021-04-21, då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Vi tillämpar digital referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av vår rekryteringsprocess.

Tillträdesdag: Snarast, enligt överenskommelse.

Wästbygg Gruppen omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).
Mer info
Kontaktperson Claas Wallin
Telefon 0761-13 11 09
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Wästbygg Gruppen! Ett entreprenad- och projektutvecklingsföretag som varit verksamma sedan 1981. Vi har stor kunskap om att utveckla och bygga flerbostadshus, kommersiella fastigheter och industri- och logistikanläggningar. Vi lägger stor vikt vid en schysst kultur och tror att goda relationer skapas genom att vara tillmötesgående och ärliga. Med professionalitet och hjärta skapar vi bättre livsmiljöer för fler.