Anbudsplanerare Trainee till Vy Buss, Göteborg

Anbudsplanerare Trainee till Vy Buss, Göteborg

Vy Buss AB (fd Nettbus AB) har som målsättning att bli marknadsledande inom sin bransch. Som ett led i en långsiktig satsning söker man nu en junior trafikplanerare inom anbud som kommer få möjlighet att växa in i rollen som anbudsplanerare. Tjänsten innefattar arbete med trafikplanering, trafikutveckling och logistik och skall bidra till framtagande av olika underlag i anbudsprocessen. För tjänsten kommer att finnas ett uppdragsanpassat introduktions- och utbildningsprogram där du kommer att få upplärning och mentorskap av erfarna kollegor inom området.

Som trafikplanerare inom anbudsprocessen är du en central resurs i bolagets arbete för ett hållbart och resurseffektivt samhälle. Arbetet drivs i projektform i nära samarbete med projektledare/anbudsanalytiker, anbudsplanerare och övriga stödresurser. Du rapporterar till Marknads- och anbudsdirektör. Tjänsten innebär en del resande inom Sverige. Även resor inom Norden kan förekomma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Trafikplanering och logistik i syfte att utveckla trafikeringsförslag i samband med upphandlings- och anbudsprojekt.
  • Omvärldsanalys och förstudiearbete i syfte att bidra till kollektivtrafikens utveckling
  • Analysarbete i anbudsprocess
  • Utveckla och förädla trafikeringsförslag utifrån bearbetad tillgänglig trafikdata
  • Omlopps- och tjänsteplanering i planeringsverktyget Hastus
  • Framtagande av konkreta trafikplaner
  • Vid behov delta i affärsutvecklingsprocess samt stötta den operativa verksamheten
Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom logistik eller liknande. Det är meriterande om du har arbetat med trafik-, logistik- eller transportplanering eller på annat sätt med att planera eller koordinera effektiva flöden av varor eller tjänster. Du har med fördel arbetat på trafikföretag, transport/logistikföretag eller konsultbolag. Du är van användare av Officepaketet och har lätt för att lära nya system. Det är meriterande men inget krav med kunskaper i planeringsverktyget Hastus eller Trapeze och likaså om du har kännedom om lagar och kollektivavtal inom bussbranschen.

För att vara rätt för rollen krävs det att du är nyfiken och har en stor vilja att lära. Andra viktiga egenskaper är att du är noggrann, analytisk och resultatorienterad. Du drivs av långsiktigt arbete och vill bidra med utveckling, kreativt nytänkande och affärsnytta. Du trivs med att jobba såväl självständigt som i projekt och kan planera och driva ditt eget arbete. Vidare är du är en lösningsorienterad person som har lätt för att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Vad erbjuder vi?
Vy Buss är ett värderingsstyrt bolag med korta beslutsvägar där du ges stora möjligheter att påverka och göra avtryck. Dina villkor är konkurrenskraftiga och du får goda möjligheter att utvecklas i din roll. Du arbetar i team med engagerade och motiverade kollegor i en inspirerande miljö i centrala Göteborg. I den här rollen får du möjlighet att tillsammans med övriga resurser inom bolaget bidra till att skapa förutsättningar för ett hållbart och resurseffektivt samhälle. Samlat skall vårt bidrag till samhället generera i den bästa resan.

Låter detta som en intressant tjänst för dig?
I den här rekryteringen samarbetar Vy Buss med Jerrie. Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev via www.jerrie.se senast 2019-10-31. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sabina Svensson på sabina.svensson@jerrie.se eller 0735-001387.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vy Buss AB bedriver verksamhet som består av linje- och skolbusstrafik. Verksamheten är fördelad på 14 depåer i Sverige med ca 550 bussar och ca 1 350 medarbetare. Bolaget omsätter 1 miljard SEK. Vy Buss AB ägs av Vy Buss A/S som är ett av de största bussbolagen i Norden, med 7 400 medarbetare och 3 300 bussar i koncernen och med en omsättning på 6 miljarder NOK.