Operativ Underhållsingenjör till Produktutveckling

Operativ Underhållsingenjör till Produktutveckling

På Product & Quality blir du en nyckelperson som bidrar till nästa generation nyskapande lyxbilar från Volvo. Tillsammans med kollegor över hela världen kommer du och ditt team att utveckla innovativ bilteknik som sätter människan i centrum – allt för att göra livet mindre komplicerat och mer njutbart för våra kunder. Är du intresserad av teknik ? Delar du vår passion för människor, miljön och vår starka vilja att skapa en unik körupplevelse? I så fall är Underhåll inom Product & Quality avdelningen där du kan göra skillnad och utvecklas!

Vad erbjuder vi?
Tillsammans säkerställer vi tillgänglighet i anläggningar, utrustningar och utvecklingsverktyg inom produktutveckling. Avdelningen består av tre grupper, en strategisk som driver underhållets tekniska verksamhet och tekniska styrning I syfte att optimera utrustningarnas tillgänglighet och kostnader. Gruppen medverkar i projektens tidiga faser för att bevaka de kritiska underhållsparametrarna.

De andra två grupperna är operativa och det är till gruppen med inriktning mot el och automation som vi nu söker en operativ underhållsingenjör. Där kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara för att samverka med kund för det förebyggande, avhjälpande och modifierande underhållet på den komplexa utrustningsparken som finns på produktutveckling. Vi arbetar dagtid med flex/kvällsarbete och beredskap var 5:te vecka.

Vad kommer du att göra?
Du arbetar i huvudsak med förebyggande, avhjälpande och modifierande underhåll på utrustningar och provriggar. Du initierar och deltar aktivt i analys av störningar i syfte att identifiera rotorsaker och passande permanenta lösningar.

De teknikområden du främst jobbar inom är:
  • Automationssystem
  • PLC
  • Elektronik digitala/analoga system
  • Elektrisk mätteknik
  • Omformarteknik
Du kommer att få möjligheten att självständigt leda mindre underhållsuppdrag. Du kommer också att arbeta med förbättringar från idé fas till genomförande. Du återrapporterar ditt arbete i underhållssystemet Maximo.

Passar du för tjänsten?
Du älskar att lösa problem och har en god analytisk förmåga. Du ställer höga krav på kvalitet och tillämpar ett strukturerat arbetssätt med ett utpräglat säkerhetstänk. Arbetet är händelsestyrt och ställer stora krav på flexibilitet, så för att du ska trivas i rollen krävs det att du är öppen för förändringar och van att prioritera om.

Kvalifikationer:
  • Högskola eller motsvarande med inriktning på El och Automation
  • Några års erfarenhet av underhåll och felsökning i flera av ovanstående teknikområden
  • Svenska och engelska, i tal och skrift
  • B-körkort
  • Erfarenhet av att leda mindre projekt är meriterande
För att lyckas i rollen, ser vi att du vill arbeta mot uppsatta mål genom egna initiativ och aktiviteter. Personliga egenskaper som vi uppskattar är lyhördhet och förmågan att samarbeta på ett kommunikativt sätt.

Ansökan och kontakt
Har du frågor angående tjänsten kontaktar du Ann Westerberg, Manager Mechanical Maintenance, +46768984104. Har du frågor angående rekryteringsprocessen kontaktar du Sandra Viklund, Senior Recruiter, på mail sandra.viklund@volvocars.com.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-07. Notera att ansökningar via mail inte hanteras.
Mer info
Kontaktperson Sandra Viklund
Telefon +46768984104
Email Mejla Sandra Viklund
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.levelrecruitment.se
Sista ansökningsdag 7 apr (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Volvo Cars är ett företag med ett syfte; att föra traditionell bilproduktion in i en uppkopplad, hållbar och smart framtid.

Sedan företaget grundades 1927 har vårt varumärke präglats av ett engagemang kring säkerhet, vilket har bidragit till innovation som förenklar livet för våra kunder. Under 2010 beslutade vi oss för att förändra vår verksamhet, vilket resulterade i en helt ny generation av bilar och teknologier, med stabil tillväxt och rekordförsäljning till följd. I dag ökar vi vår globala närvaro i Europa, Kina och USA och nu söker vi nya talanger.

Mer än någonsin tidigare utvecklar vi våra kunskaper och färdigheter för att kunna driva förändring inom bilindustrin. Vi letar därför efter innovativa och engagerade människor som vill vara med oss att skapa säkra, hållbara och uppkopplade bilar. Vi tror på människors styrkor och kommer att utmana och stödja dig i att nå din fulla potential. Bli en del av Volvo Cars och följ med på vår resa in i framtiden.