Business Controller till Vitrolife, Göteborg

Business Controller till Vitrolife, Göteborg

Vill du vara en del av visionen "to fulfil the dream of having a baby?" Vitrolife söker dig som vill ta dig an rollen Business Controller med stort fokus på Sales Controlling. Det är inte åren i yrket som är det viktigaste för oss utan snarare din potential och personlighet. Ditt intresse för ekonomi och din vilja att ständigt utvecklas gör dig till en driven controller.

Du kommer att vara en del av Finansfunktionen i Högsbo som består av tio personer. Här ingår för närvarande två controllers med fokus på antingen operations (Division Consumables) eller försäljning. Utanför huvudkontoret har vi ytterligare en operationscontroller (Division Technology) placerad i Århus Danmark. Du rapporterat till Finance Director.

Som Business Controller kommer du stötta sälj- och marknadsavdelningen genom volymuppföljning, lönsamhetsanalyser och kostnadskontroll. Tjänsten inkluderar även arbete med prognoser rapportering och affärsmodellering. Utöver det förväntas du utveckla verktyg och nyckeltal för att hjälpa verksamheten att uppnå sina mål samt att delta i olika projekt. Rollen innebär ett mycket nära samarbete med fem olika säljregioner i såväl Europa som resten av världen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Business Controller:
 • Delta och leda projekt som hanteras av BIC (Business Intelligence and Controlling)
 • Övervaka och rapportera intäkter, kostnader och lönsamhet för försäljning och marknadsföring
 • Proaktivt identifiera, analysera och rapportera avvikelser till ledningen inklusive förslag till åtgärder för att stödja lönsam tillväxt
 • Ge affärsstöd till ledningen inklusive investeringar, business cases, prognoser, projektlönsamhetsberäkningar och produktkostnadsberäkningar
 • Leda arbetet med finansiella prognoser (QBR - Quarterly Business Reviews) för försäljning och marknadsföring
 • Rapportera nyckeltal, inklusive deltagande i målsättning
 • Aktivt delta i ledningsarbetet inom funktionen
 • Proaktivt söka efter affärsmöjligheter och föreslå åtgärder för att hantera
 • Leda och utveckla rapporter och verktyg för att analysera verksamheten
 • Bidra till utvecklingen av rutiner och stödsystem
 • Proaktivt föreslå åtgärder för att möjliggöra ytterligare förbättrad analys av affären
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av att ha arbetat med uppföljning och analys som Controller, helst i ett börsnoterat bolag. Du har erfarenhet av att ha arbetat med KPI:er, budget och prognos och kan på ett pedagogiskt sätt förklara olika ekonomiska samband. Du har lätt för att arbeta i system, är vass på Excel och har dokumenterad erfarenhet av analys-verktyg eller BI-verktyg. Det är framför allt ditt intresse för controlling och din vilja att utvecklas som kommer att få dig att trivas i rollen. Då vi är ett internationellt företag är det viktigt att du talar och skriver svenska såväl som engelska obehindrat. Har du erfarenhet av Jeeves och OCRA konsolideringssystem är det meriterande.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som Business Controller ser vi att du är driven och har god affärsförståelse samt är ansvarstagande. Du är målinriktad, arbetar effektivt och är proaktiv. Du tycker om att vara involverad i olika problemställningar som inbegriper både ekonomi och verksamhet där du agerar som bollplank och använder din analytiska förmåga. Du är nyfiken till din natur, ser att det alltid finns möjlighet till konstruktiva förbättringar och ser det som en utmaning att sätta dig in i detaljerna. Du är kommunikativ och kan förmedla ett utmanade budskap mot verksamheten, samtidigt som du också är lyhörd på olika detaljer. Din potential och personliga egenskaper kommer att vara avgörande i urval och slutgiltigt val.

Vad erbjuds du hos Vitrolife?

 • Du erbjuds en roll på ett spännande globalt bolag i tillväxt där du som individ gör skillnad. På Vitrolife känner vi en stolthet för våra produkter och vår vision.
 • En dynamisk arbetsplats där du möter medarbetare från hela världen som arbetar passionerat för att utveckla Vitrolife.
 • En utvecklande roll som Business Controller på vårt huvudkontor.
Placeringsort: GöteborgOm Vitrolife:

Vitrolife är en internationellt verksam medicinteknisk koncern. Vitrolife utvecklar, producerar och marknadsför produkter för fertilitetsbehandling. Vitrolife har cirka 400 anställda och bolagets produkter säljs på ca 110 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg och ytterligare kontor finns i Australien, Belgien, Danmark, Frankrike, Italien, Japan, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA. Vitrolife-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.vitrolife.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vitrolife med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Susanne Areschoug 0701-660803 eller Anna Feldt 0701-660830. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Sales Controller, Controller, Business Controller, Financial Controller
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)