Regionchef till Midroc Electro i Göteborg

Regionchef till Midroc Electro i Göteborg

För vår uppdragsgivare Midroc Electro AB söker vi en affärsinriktad ledare, gärna med el-bakgrund. Du kommer till ett framgångsrikt företag som ingår i Midroc Europe AB - en heltäckande koncern inom affärsområdena fastighet, bygg, industri och miljö och ditt uppdrag är att leda Midroc Electro inom Region Stor-Göteborg.

Vi söker dig som är en tydlig, tillgänglig och strukturerad förändringsledare och som drivs av att göra bra och hållbara affärer. Du är också duktig på att skapa positivt klimat och engagemang inom alla verksamhetsled, både internt och externt. Tjänsten är tillsvidare på heltid och tillträde kan ske omgående eller efter överenskommelse och du utgår ifrån företagets kontor i Göteborg.

Huvudsakliga ansvarsområden som Regionchef:
Midroc Electro är ett el- och teknikföretag med stark lokal förankring i Skandinavien. Företaget fokuserar på att utveckla och erbjuda entreprenad- och servicetjänster till kunder inom främst bygg, fastighet och industri. Som Regionchef är du ledaren som företräder och driver Region Stor-Göteborg och ditt övergripande ansvar är att skapa förutsättningar och engagemang för att utveckla verksamheten mot uppsatta resultatmål, både på kort och lång sikt. Du kommer arbeta nära dina avdelningschefer inom Elinstallation, Service och Entreprenad och till din hjälp har du lokala och centrala stödfunktioner inom både Midroc Electro och Midroc-koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Leda verksamheten mot uppsatta mål.
 • Ansvar för det ekonomiska resultatet och dess uppföljning i Regionen.
 • Planera och organisera regionen utifrån ett långsiktigt och strategiskt perspektiv.
 • Arbeta med omvärldsbevakning och omvärldsanalys – upprätta framtida scenario för Regionen.
 • Vara Midrocs kulturbärare och agera förändringsledare i positiv anda.
 • Driva och ansvara för regionens tekniska och digitala implementering samt integrering av ny teknik.
 • Säkerställa regionens kompetensförsörjning och skapa högpresterande team.
 • Genomföra marknadsbearbetning och upprätta plan för nykundsbearbetning.
 • Verka för nyetableringar och företagsförvärv.
 • Coacha, stödja och följa upp, så att avdelningarna når sina mål.
 • Bidra i Divisionens ledningsgrupp och arbetar för Divisionens utveckling.
 • Vara innovativ och proaktiv i utvecklingsfrågor som skapar framdrift.
Mer information om specifika ansvarsuppgifter, organisation, ledningsplattform, befogenheter och mål & visioner får du om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vem är du?
 • Vi söker dig som är en tydlig, tillgänglig och strukturerad affärsutvecklare och förändringsledare som drivs av att göra bra och hållbara affärer. Din passion bygger på att skapa ett positivt klimat och inspirera till engagemang inom alla verksamhetsled, både internt och externt.
 • Du lyssnar in och är en människokännare och nätverkare av rang.
 • Som delegerande ledare vill du skapa tillit och se andra utvecklas positivt. Därför är du prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper.
 • Du är modig och vågar ta offensiva väl underbyggda affärsbeslut samt hantera oförutsedda händelser, beslut och dagliga förändringar med ett stort lugn och god situationskontroll.
 • Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer, är lönsamhets- och marknadsorienterad och har förmåga att tänka strategiskt och se helheten.
 • Som person är du trygg i dig själv, nyfiken och kreativ och du håller dig löpande uppdaterad om det senaste inom branschen.
Dina kvalifikationer:
 • Vi ser helst att du har en gedigen bakgrund och erfarenhet som framgångsrik ledare/entreprenör inom elbranschen. Alt. har du arbetat i liknande chefsbefattningar inom bygg, entreprenad etc.
 • Du har en relevant teknisk/ekonomisk högskoleutbildning eller skaffat dig kunskap och erfarenhet om elbranschen genom ditt arbetsliv. Det är också viktigt att du har mycket goda kunskaper och förståelse för företagsekonomi/ekonomiska samband och att arbeta i affärssystem.
 • Som visionär och förändringsledare har du skaffat dig erfarenhet av strategiarbete, organisationsutveckling och verksamhetsstyrning.
 • Som chef har du även erfarenhet av ledningsgruppsarbete och tillhörande uppföljningsarbete.
 • Dina kompetenser och erfarenheter inom ledarskap, organisations- och förändringsledning, affärs- och teknikutveckling är väl underbyggda med eventuella ledarskapsutbildningar och goda referenser hos både kunder, leverantörer och tidigare chefer/medarbetare.
 • Du kan budgetera och planera samt skaffat dig god förhandlingsvana och kunskaper inom juridik.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i Svenska samt inneha goda kunskaper i engelska.
 • B Körkort är ett krav.
Vad kan Midroc Electro erbjuda dig?
En spännande roll där du får möjlighet att leda arbetet och vidareutveckla regionen i ett framgångsrikt och expansivt bolag. När du börjar arbeta på Midroc Electro kommer du till ett stabilt och väletablerat familjeföretag som är i ett spännande tillväxtskede. Bolaget innehar hög kompetens, stark familjekänsla, trivsel och gemenskap. Kulturen präglas av samarbete, hög servicenivå, entreprenörskap och lojala medarbetare som trivs. I och med tillväxtresan genereras möjlighet till vidareutveckling, samtidigt som man starkt värnar om att behålla den familjära kulturen. Det finns en stolthet över att kunna erbjuda varierande arbetsuppgifter, trygghet och goda utvecklings- och karriärmöjligheter för anställda. Naturligtvis erbjuds marknadsmässiga löner, goda förmåner samt fantastiska kollegor att jobba tillsammans med. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg, tjänsteresor förekommer.

Om Midroc Electro AB
Midroc Electro är ett el- och teknikföretag med stark lokal förankring i Skandinavien. Företagets fokus är på utveckling av entreprenad och servicetjänster inom bygg, fastighet och industri. Midroc Electro verkar som fullskalig leverantör inom el och teknik med genomgående säkerhetstänk och man arbetar lokalt och nära sina kunder. Midroc Electro AB ingår i Midroc Europe som 2020 blev utsedda av Universum till Sveriges bästa arbetsgivare. Midroc Europe AB är en heltäckande koncern vars verksamhet är uppdelad i olika Midroc-företag som driver olika affärsområden såsom Bostäder & Lokaler, Bygg-, Fastighets- och Markutveckling, El, Kraft och Energi, Industri och Underhåll, Infrastruktur samt Teknik och Mekanik. Midroc Europe AB sysselsätter 4 200 medarbetare i 16 rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter 11,4 miljarder kronor. Läs mer på www.midroc.se
Mer info
Kontaktperson Anette Norling
Telefon 0706286660
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vegahr.se
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Professionella, jordnära, trevliga och duktiga på att hitta rätt.
Har dessa egenskaper stor betydelse för dig när du väljer rekryteringspartner?
Vi på Vega HR AB hjälper framgångsrikt våra kunder inom privat näringsliv och offentlig verksamhet med att rekrytera eller hyra ut rätt chef, specialist och medarbetare.

Besök vår hemsida www.vegahr.se för mer information om oss och vårt erbjudande. Du kan också kontakta Anette Norling på 0706-286660 eller via mail: anette.norling@vegahr.se

Välkommen!