IT-chef till Emtunga Solutions AB i Göteborg

IT-chef till Emtunga Solutions AB i Göteborg

Serviceorienterad IT-chef till Emtunga Solutions AB i Göteborg
För vår uppdragsgivare Emtunga Solutions AB, en världsledande leverantör av avancerade stålmoduler till olje- och gasindustrin, söker vi en serviceorienterad och prestigelös IT-chef som ska administrera inköpta IT-tjänster, licenser, hårdvara samt praktiskt medverka till att stödja, underhålla och utveckla företagets IT-drift och kommunikationslösningar. Ansvarsområdet är övergripande men kräver att du är operativ och "on hands" i dina vardagliga arbetsuppgifter. Program- och systemutveckling sker med hjälp av externa IT-leverantörer där du kommer fungera som kravställare och intern projektledare.
Du erbjuds ett betydelsefullt, roligt och stimulerande arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Du blir placerad på företagets kontor i Göteborg ochrollen innehåller en del resande, framförallt till företagets kontor i Vara.
Tjänsten är på heltid och tillträde kan ske omgående eller efter överenskommelse.

Om Emtunga Solutions AB
Emtunga Solutions AB är en världsledande leverantör av avancerade stålmodulbyggnader för Olja & Gas-industrin offshore. I Sverige finns Emtunga Solutions AB i Vara och Göteborg med försäljningskontor i Houston och systerföretag i Norge. Företaget omsätter ca 300 mkr och är ca 50 anställda. Mer information om Emtunga Solutions AB finner du på www.emtunga.com

Dina huvudsakliga ansvarsområden som IT-chef:
Som IT-chef är du övergripande ansvarig för att praktiskt stödja, underhålla och utveckla företagets IT-drift och kommunikationslösningar. Du kommer administrera inköpta IT-tjänster, licenser, hårdvara samt ansvara för viss installation och support vilket innebär att du är operativ och "on hands" i dina vardagliga arbetsuppgifter. Mycket av IT-driften såsom affärskritiska system, helpdesk, websidor, intranet är outsourcade. Även program- och systemutveckling sker med hjälp av externa IT-leverantörer vilket innebär att du kommer fungera mer i rollen som kontaktperson, kravställare och intern projektledare för specifika IT-projekt.Rollen innehåller inget personalansvar och du rapporterar till vd.

Bland dina ansvarsområden kan nämnas följande:

Kommunikationslösningar mellan arbetsplatser och externt:
 • Videokonferens (Virtuella mötesrum)
 • VPN-lösningar
 • Site-etableringar
Personligt programstöd:
 • Office-paketet
 • Licenser
Administrera inköpta tjänster:
 • Helpdesk – IT
 • Hemsida-Internet
 • Intranet
 • Servertjänster/ Serverhall
 • Kommunikationsabonnemang
 • Licenser för IT-lösningar (ProArc, Medius, AX, Primavera, Revit, AutoCad mm.)
Hårdvara:
 • Telefonsystem, mobiler, m m
 • PC, datorer, Ipads, bildskärmar, m m
Dina egenskaper:
Vi söker dig som prestigelöst vill bidra till att upprätthålla en god IT-infrastruktur och goda relationer med företagets medarbetare, kunder och IT-leverantörer. Du är en strukturerad och ordningsam doer som kan hantera oförutsedda händelser, beslut och dagliga förändringar med ett stort lugn och god situationskontroll. Som person är du nyfiken och kreativ och håller dig löpande uppdaterad om det senaste inom IT och hur den digitaliserade omvärlden utvecklas. Därför har du lätt för att skapa dig en helhetsbild av vad som kan förbättras, effektiviseras och automatiseras i verksamhetens processer och system, även om du inte har den direkta kunskapen själv. Dina projektledaregenskaper är goda och du kan samarbeta med externa utvecklingsteam för att leverera rätt och i tid. Du kan hålla budget och du prioriterar alltid rätt för att komma i mål med kvalitet. Du är inlyssnande, kommunikativ och konstruktivt lösningsorienterad och du behåller alltid ett gott humör oavsett arbetssituation.

Dina kvalifikationer:
Du bör ha en relevant utbildning inom IT på högskolenivå eller yrkesorienterad utbildning som t ex IT-tekniker eller IT infrastrukturspecialist. Du har arbetat i några år inom liknande befattningar som IT-konsult/projektledare vilket du också kan styrka med goda referenser. Har du kännedom och kanske erfarenhet av program och system i tillverkningsindustrin såsom ProArc, Medius, Microsoft AX, Oracle Primavera, Revit, AutoCad mmär det meriterande. Du ska kunna uttrycka dig i skrift och tal på både svenska och engelska samt ha goda kunskaper i Microsoft Office-program.

Vad kan Emtunga Solutions AB erbjuda dig?
Företaget är en modern och attraktiv arbetsgivare som erbjuder goda villkor för sina medarbetare. Du erbjuds ett utvecklande arbete med stort ansvar och möjlighet till intern karriär. Du kommer till en inkluderande arbetsplats där lösningsorienterande samarbete prioriteras. Lön och övriga villkor är marknadsmässiga och tjänsten en tillsvidareanställning och kan tillträdas omgående. Du blir placerad på Emtunga Solution AB:s kontor i Göteborg och det ingår resor i tjänsten (främst till Vara).

Snabbfakta:
Företag: Emtunga Solutions AB
Tjänst: IT-chef, Heltid
Tillträde: Omgående
Lön: Månadslön
Placeringsort: Göteborg
Publiceringsdatum: 2018-10-11
Sista ansökningsdag: 2018-10-31

Ansök redan idag – vi arbetar med löpande urval!
Ansökan sker genom www.vegahr.se. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Anette Norling på Vega HR AB, telefon 031-701 77 10 eller mobil 0706-28 66 60. Det går också bra att maila till anette.norling@vegahr.se
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt i enlighet med GDPR och vi arbetar med löpande urval.
Mer info
Kontaktperson Anette norling
Telefon 0706286660
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vegahr.se
Sista ansökningsdag 31 okt (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Professionella, jordnära, trevliga och duktiga på att hitta rätt, snabbt

Har dessa egenskaper stor betydelse för dig när du väljer rekryteringspartner?
Vi på Vega HR AB hjälper framgångsrikt våra kunder inom privat näringsliv och offentlig verksamhet med att rekrytera eller hyra ut rätt chef, specialist och medarbetare.

Besök vår hemsida www.vegahr.se för mer information om oss och vårt erbjudande. Du kan också kontakta Anette Norling på 0706-286660 eller via mail: anette.norling@vegahr.se

Välkommen!