Affärsområdeschef - Projekt - till Midroc Mechanical i Göteborg/Stenungsund

Affärsområdeschef - Projekt - till Midroc Mechanical i Göteborg/Stenungsund

För vår uppdragsgivare Midroc Mechanical AB, som ingår i Midroc Europe AB - en heltäckande koncern inom affärsområdena fastighet, bygg, industri och miljö, söker vi nu en erfaren Affärsområdeschef – Projekt som ska leda och fördela företagets projektuppdrag inom Midroc Mechanical AB:s verksamhetsområde. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med omgående tillträde och placering på Midroc Mechanical AB i Stenungsund eller i Göteborg.

Huvudsakliga ansvarsområden som Affärsområdeschef – Projekt:
Som Affärsområdeschef ingår du i ledningsgruppen och kommer ha det övergripande ansvaret för affärsområdets resultatutveckling vilket inkluderar marknad, försäljning, anbud, leverans, kvalitet, personal, säkerhet och ekonomi. Ditt fokus kommer att ligga på ökad försäljningsvolym, effektivitetsförbättringar, ökad kundnöjdhet och kvalitet.
I din operativa roll ska du leverera relevant input genom att ta fram underlag, material och initiera diskussioner som leder till beslut gällande ditt affärsområde, företagets strategi och övergripande affärsplan och samt till utveckling av nya marknader, affärsmodeller och produkter. Du ska företräda företaget och värna om att stärka Midroc Mechanicals marknadsposition och varumärke samt aktivt främja en bolagsövergripande samhörighetskänsla.
Som affärsområdeschef agerar du inom ett nätverk av externa och interna resurser där du har en drivande och koordinerande roll avseende affärsområdets resultatutveckling. Bland dina arbetsuppgifter ingår:
 • Upprätta, genomföra och följa upp affärsplan utifrån tilldelade affärsmål samt ansvara för att utveckla affärsområdets produkter och tjänster
 • Organisera affärsområdet för största möjliga effektivitet utan att ge avkall på motivationen hos medarbetarna och leveransen/servicen mot kunderna.
 • Vara övergripande ansvarig för att affärsområdets kunder får rätt bearbetning. I rollen ingår också kundansvar där du personligen etablerar goda kundrelationer och driver viktiga affärsförhandlingar.
 • Leda, entusiasmera och motivera affärsområdets medarbetare i merförsäljning, kundvård och eftermarknadsfrågor med hjälp av företagets verksamhetssystem som grund.
 • Hålla regelbundna möten där marknad, försäljning, anbud, leverans, kvalitet, personal, säkerhet och ekonomi finns med på den stående agendan.
 • Arbeta aktivt med daglig personalledning för att motivera och vidareutveckla befintlig personal.
 • Arbetsmiljöansvar för avdelningens personal samt ansvarig för att affärsområdet fullgör sina åtaganden enligt lagar, förordningar.
Dina egenskaper:
Vi söker dig som prestigelöst vill bidra till att utveckla och effektivt leda ett affärsområde och tekniska projekt. Du är en strukturerad och ordningsam ledare som kan hantera oförutsedda händelser, beslut och dagliga förändringar med ett stort lugn och god situationskontroll. Som person är du trygg i dig själv, nyfiken och kreativ och du håller dig löpande uppdaterad om det senaste inom ledarskap och projektledning. Ditt ledarskap definieras genom att du entusiasmerar och skapar vinnande lag där alla tar sitt ansvar för att nå målen. Du är inlyssnande, kommunikativ och konstruktivt lösningsorienterad och du behåller alltid ett gott humör oavsett arbetssituation.

Dina kvalifikationer:
 • Du har en högre utbildning med inriktning mot teknik alternativt marknad/ekonomi med gedigen teknisk arbetslivserfarenhet.
 • Du har gedigen erfarenhet inom ledande befattningar med motsvarande arbetsuppgifter inom en projektorienterad organisation vilket du också kan styrka med goda referenser hos både kunder, leverantörer och tidigare chefer.
 • Du har hög affärsmässighet och en kommersiell teknisk bakgrund samt skaffat dig god sälj- och förhandlingsvana.
 • Goda kunskaper i entreprenadjuridik och kontraktshantering.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av processdesign och designkoordinering.
 • Tidigare erfarenhet av totalentreprenader är även det meriterande.
 • Du har goda kunskaper om alla program i Microsoft Office
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i skrift och tal på engelska och svenska.
Vad kan Midroc Mechanical erbjuda dig?
Du kommer till en företagsgrupp som är i ett tillväxtskede och som strävar efter att utveckla sin projektförmåga och sitt unika värdeerbjudande. Kulturen präglas av hög servicenivå, entreprenörskap och lojala medarbetare som trivs med sitt arbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kan vara placerad i Göteborg eller i Stenungsund. Tjänsteresor kommer löpande ske till kunder och företagets andra kontor. Rollen innehåller även en del tjänsteresor. Körkort är ett krav och marknadsmässiga lönevillkor med personalförmåner ingår.

Om Midroc Mechanical AB:
Midroc Mechanical AB ingår i Midroc Europe AB som är en heltäckande koncern inom affärsområdena fastighet, bygg, industri och miljö. Företagets mål som strategisk partner är att stärka kundens konkurrenskraft och leverera nytänkande och hållbara lösningar som bidrar till en bättre framtid för alla.
Midroc Mechanical erbjuder kvalificerade tjänster inom rör- och mekaniska projekt samt underhåll på den nordiska marknaden. Företagets största uppdragsgivare idag finns inom branscherna energi, stålindustrin, process, VA och petrokemi. Midroc Mechanical har ca 200 anställda och omsätter ca 300 mkr. Läs mer om företaget och koncernen på www.midroc.se

Om Midroc Koncernen:
Midroc är en heltäckande koncern inom affärsområdena fastighet, bygg, industri och miljö. Företagets mål som strategisk partner är att stärka kundens konkurrenskraft och leverera nytänkande och hållbara lösningar som bidrar till en bättre framtid för alla. Koncernen har ca 4 200 medarbetare i 16 rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter ca 11,4 miljarder kronor (2019). Läs mer på www.midroc.se
Mer info
Kontaktperson Anette Norling
Telefon 0706-286660
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Controller, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vegahr.se
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Professionella, jordnära, trevliga och duktiga på att hitta rätt, snabbt
Har dessa egenskaper stor betydelse för dig när du väljer rekryteringspartner?
Vi på Vega HR AB hjälper framgångsrikt våra kunder inom privat näringsliv och offentlig verksamhet med att rekrytera eller hyra ut rätt chef, specialist och medarbetare.

Besök vår hemsida www.vegahr.se för mer information om oss och vårt erbjudande. Du kan också kontakta Anette Norling på 0706-286660 eller via mail: anette.norling@vegahr.se

Välkommen!