Projektledare Dataanalys till Varberg Energi i Varberg

Projektledare Dataanalys till Varberg Energi i Varberg

Vill du göra skillnad på riktigt? Drivs du av innovation och nyfikenhet och är intresserad av att vara med och digitalisera energimarknaden? Då tror vi du kommer att söka den här tjänsten! Energifrågan står i centrum för många idag och i framtiden. Energimarknaden är i stor förändring och mitt i den förändringen kommer du att arbeta.

På Varberg Energi driver en intensiv utveckling som möjliggör helt nya tjänster för privatpersoner, företag och producenter av förnybar energi. Vi vill ge våra kunder möjlighet att påverka sina kostnader för energi och skapa nya intäkter, utveckla nya affärsmodeller och aktivt bidra till ett bättre klimat.


OM ROLLEN

Du kommer dagligen vara med och skapa lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle. Det gör du genom att vara ansvarig för och leda vår utveckling av dataanalys baserat på data från kunder, interna system och produktionsanläggningar. Dataanalaysen utgör grunden för att utveckla nya digitala tjänster och internt skapa beslutsfattande baserat på data. Arbetet omfattar att bygga upp ett ramverk och en arkitektur för datainhämtning, bearbetning och presentationsgränssnitt för att kunna fatta datadrivna beslut på ett kvalitetssäkert sätt. Vi vill att du utforskar avancerade analysmetoder, machine learning och vilka värden detta kan ge vår verksamhet och våra kunder.

I rollen som Projektledare Dataanalys kommer du att arbeta tätt tillsammans med våra ansvariga för digital verksamhetsutveckling och affärsutveckling.. Idag ansvarar de för utveckling av vårt "Virtual Power Plant" (gå in på appstore eller Google Play och laddar ner vår app, så ser du vad du tillsammans med dina kollegor kommer att arbeta med). Du kommer att rapportera till vår chef för utveckling och hållbarhet som ingår i koncernledningen. Gruppen arbetar med högt tempo, snabbt beslutsfattande, innovation och mod.

VEM ÄR DU?
Vi tror att du erfarenhet av att arbeta med databaser, API:er, ETL-processer och Business Intelligence-verktyg och kan vara med att utveckla dessa förmågor på Varberg Energi. Du kommer att arbeta med data från våra olika verksamhetsgrenar och med hjälp av dataanalys ge oss nya insikter och identifiera förbättringsområden i våra interna processer och för våra kunder. Du kommer att projektleda detta arbete med hjälp av interna kollegor och externa konsulter. För att du skall trivas hos oss behöver du vara innovativ, nyfiken med ett stort eget driv och med en vilja att ta ansvar och vill driva saker i mål.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännande arbete i ett företag som har ambitionen att ligga långt fram och med målsättningen att alltid möta våra kunders behov. En öppen och prestigelös arbetsplats där du ges goda möjligheter till utveckling. Vi stödjer distansarbete, flera av oss som arbetar här bor i såväl Göteborg, Varberg som Halmstad. Vi har förmånliga erbjudanden till dig som anställd i form av friskvård flexibel ledighet, sjukvårdsförsäkring och pension.

ANSÖKAN/KONTAKT
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering. Ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851 johan.sjoberg@yourtalent.se

Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 dec 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varberg Energi är en energi- och IT-koncern som ägs av Varberg kommun genom Varbergs Stadshus AB. Vi är idag drygt 120 anställda och omsatte under 2021 cirka 1,2 miljarder kronor. Våra verksamhetsgrenar är el, fjärrvärme, elhandel, belysning, gas, energitjänster och stadsnät/IoT. Vår omtanke om miljön innebär satsningar på egen produktion av förnybar energi. Läs mer på www.varbergenergi.se