Universeum söker en driven och engagerad Pedagog!

Universeum söker en driven och engagerad Pedagog!Vilka är vi

Universeum är en publik arena för livslångt lärande där barn och vuxna utforskar världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

På Universeum samsas djur och natur, ny teknik och spännande experiment under ett och samma tak. Varje år besöks vi av över en halv miljon nyfikna gäster. Det gör oss till en av de största besöksattraktionerna i Sverige.

Universeum ägs av en stiftelse grundad av Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborgsregionen och Västsvenska Handelskammaren. I dag är vi drygt 100 säsongs- och årsanställda med ett brett spektrum av olika kompetenser. Vi möter våra gäster och varandra på ett glädjefyllt, engagerat, prestigelöst och affärsmässigt sätt.

Universeum har med sina interaktiva lärmiljöer och pedagogik i framkant stora förutsättningar är att vara ett stöd och komplement till skolan för såväl studenter som elever och lärare.

Nu söker vi en kreativ och engagerad pedagog för vikariat

Om tjänsten
Som pedagog ansvarar du för gästbemötande av i första hand elever, lärare och studenter. Du möter dagligen elever och lärare och genomför guidningar, laborationer och andra aktiviteter. Det kan också innebära arbete med utbildning av studenter, fortbildning av lärare samt övriga i målgrupp vuxna. I samarbete med kollegor ansvarar du för att Universeums besökare får en positiv upplevelse av hög pedagogisk och vetenskaplig kvalitet. I rollen ingår ansvar för såväl ständiga förbättringar och utveckling som uppföljning och utvärdering.


Din profil

Du har ett brinnande intresse för att entusiasmera både barn, ungdomar och vuxna! Din förmåga att anpassa innehåll och utförande efter målgrupp är utmärkt. Du har god förmåga att leda dig själv och att bidra i ett team. Du har god kompetens inom digital teknik och stort intresse av att utveckla arbete inom programmering, AI och visualisering.


Dina erfarenheter

Du är van att arbeta tillsammans med andra i projektform, att följa tidplaner och arbeta mot uppsatta mål. Det krävs att du har god förtrogenhet med skolans styrdokument, att du arbetat i verksamhet med barn och ungdomar och att du har en lärarexamen inom naturvetenskap/matematik/teknik. Följande erfarenheter är också meriterande: Erfarenhet och kunskaper inom ämnet kemi och utbildning och handledning av lärare eller andra vuxna.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Heltid, vikariat med tillträde snarast till och med 2020-06-30 med möjlighet till förlängning. Provanställning tillämpas.

Universeum arbetar för ett hållbart medarbetarskap och erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och hälsofrämjande aktiviteter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi ser fram emot din ansökan bestående av CV med beskrivning av relevanta erfarenheter samt ett personligt brev. Du ansöker via formuläret till höger. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post!

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Hr-generalist Julia Thorén, julia.thoren@universeum.se eller 031-3356492

Vi tillämpar löpande urval, dock är sista ansökningsdag 2019-11-17

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)