Driftchef pelletsfabrik

Driftchef pelletsfabrik

Uddevalla Energi söker en driftchef till modern pelletsfabrik

Uddevalla Energi har byggt världens första avfallseldade energikombinat med utgångspunkt från vårt kraftvärmeverk, Lillesjöverket. Genom att använda överskottsenergin sommartid från avfallsförbränningen till att torka sågspån, som pressas till pellets, flyttar vi energi från sommar till vinter där den gör nytta. Pelletsproduktionen startades i augusti 2015 och producerad volym pellets per år är ca 42 000 ton.

Arbetsuppgifter: Som driftchef på vår pelletsfabrik erbjuds du att arbeta i en ny pelletsfabrik. Tjänsten är ny och ditt fokus kommer vara att förstärka och utveckla pelletsproduktionen med avseende på kvalitet och processer. I din roll som driftchef har du ansvar för budget samt personalansvar för de tekniker som arbetar i pelletsfabriken.

Kvalifikationer: Vi söker dig med erfarenhet från produktion gärna inom pellets, biobränsle eller energi. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med inriktning teknik, maskin, processteknik samt tidigare ledarerfarenhet. Arbetet innebär mycket kontakter med olika partners och det krävs goda kunskaper i svenska och engelska både skriftligt och muntligt. Har du erfarenhet från datoriserat underhållssystem är detta meriterande. Har du tidigare har arbetat med frågor som rör arbetsmiljö, brandskydd och ATEX är även detta en fördel.

Som person är du noggrann, drivande och stresstålig. Du är självständig samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du har ett intresse för teknik, processer och en vilja att förbättra och utveckla. Du har god förmåga att upptäcka problem, analysera dessa, hitta lösningar och även kunna förmedla lösningen till andra medarbetare. Som ledare brinner du för att motivera och engagera dina medarbetare i sin vardag.

Tillträdesdag: Snarast efter överenskommelse

Upplysningar: Mer information om företaget finner du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se. Har du några frågor är du välkommen att kontakta driftchef Göran Hermansson 0522-69 62 73. Facklig representant, Vision, Stefan Johansson, 0522-69 62 60.

Ansökan gör du via vår hemsida www.uddevallaenergi.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 30/9. Vid frågor kontakta Ellinor Forsberg, personalchef 0522-69 62 31.

Vi är det lokala energibolaget i Uddevalla. Vi är helägt av Uddevalla kommun och ser till att alla i Uddevalla har el, värme, pellets, fiber - och vi erbjuder dessutom tjänster för avfall och renhållning. Redan år 1857 byggdes ett gasverk tillsammans med ullspinneriet Kampenhof, som blev grunden för Uddevalla Energi. Uddevalla Energi omsätter cirka 430 miljoner kronor och har 150 anställda.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (8 dagar kvar)