Tullverket söker tullrevisor

Tullverket söker tullrevisor

Tullverket söker tullrevisor
Tullverkets kärnverksamhet är indelad i två avdelningar, Effektiv handel och Brottsbekämpning. Effektiv handel ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontrollen av att in- och utförselreglerna följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Tullrevisor inom Operatörsuppföljning kommer du att kontrollera att företag följer de villkor och tillstånd som krävs för en korrekt tullhantering, att företag har redovisat korrekt tull och andra avgifter samt att varor inte importeras/exporteras i strid mot import- och exportrestriktioner. Kontrollen sker genom att du som medarbetare i huvudsak genomför tullrevisioner på plats hos företagen.

Inom Operatörsuppföljning förekommer också andra arbetsuppgifter såsom eftergranskningar som genomförs på kontoret, ursprungskontroller med stöd i frihandelsavtal, kvalitetsmätningar av tulldeklarationer och biståndsframställningar med stöd i samarbetsavtal.

Tullrevisorer inom Operatörsuppföljning är organiserade i team som gemensamt tar ansvar för planering och genomförande av arbetsuppgifterna. Arbetet innebär kontakter inom och utanför Tullverket med såväl företag som andra myndigheter.

Vi söker dig som har:
 • akademisk examen om minst 120 p eller 180 hp enligt Bolognamodellen inom områdena ekonomi, juridik, samhälls- eller statsvetenskap. Utländsk akademisk examen ska motsvara svensk standard (Intyg utfärdat av Högskoleverket)
 • mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
 • god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift
 • svenskt körkort, klass B för personbil.
Det är meriterande om du har:
 • akademiska meriter inom områden som redovisning, bokföring, logistik, juridik företagsekonomi eller statistik
 • minst 1 års aktuell erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete på myndighet eller revisionsbyrå
 • minst 1 års aktuell erfarenhet av arbete med tillståndsgivning och/eller kontroll av att villkor i tillstånd efterlevs
 • minst 1 års aktuell erfarenhet av arbete med bokföring/redovisning
 • erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering
 • goda kunskaper i Excel och/eller andra analysverktyg
 • erfarenhet av att leda/aktivt delta i förändringsarbete
 • erfarenhet av arbete med kundbemötande och service.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som tycker om att umgås med andra människor, är hänsynsfull, samarbetsvillig, uppskattar att jobba nära i team och god stämning i gruppen. Du har ett öppet sinnelag och är nytänkande, vill utveckla dig själv och verksamheten. Du jobbar systematiskt och har ett noggrant tillvägagångssätt, väljer med omsorg och har öga för detaljer, genomför och levererar med resultat utifrån överenskommelse.

Vidare fäster du stor vikt vid att ha god ämneskompetens och vill hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde, förstår snabbt problem och uppgifter, löser problem och kommer med lösningar på ett relevant och rättssäkert sätt, är analytiskt lagd. Du arbetar självständigt, är initiativrik och ansvarstagande, litar på din egen förmåga.

Som medarbetare i Tullverket lever du vår värdegrund som präglas av helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande. Inom Operatörsuppföljning finns målet att alla medarbetare ska uppfattas som professionella, kompetenta och effektiva

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet!

Anställning och utbildning
Under ditt första halvår som anställd kommer du att genomgå en grundutbildning där teori varvas med praktik. Utbildningen kommer genomföras framförallt på din anställningsort som distansutbildning. Det förekommer även närvaroträffar som kan ske på annan ort, vilket kommer att medföra vissa resor och övernattningar.

Anställningen är sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas från anställningens början.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt
Referensnummer: PER 2020-96.

Placeringsort: Göteborg.

Tillträdesdag: 17:e augusti 2020.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest och visa upp ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan
För att kunna söka tjänsten måste du bifoga betyg som styrker dina studier.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Marie Magnusson, tel. 031-63 37 80. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Gerard Otterstadh, tel. 08-456 50 86 och för Saco-S i Tullverket, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 1:a mars 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Revision, Offentlig Förvaltning, Tulltjänsteman
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Inom Tullverket arbetar 2000 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.