Key Account Manager till Tukan förlag & Bokförlaget Nona

Key Account Manager till Tukan förlag & Bokförlaget Nona

Tukan förlag ger ut färgstarka och originella böcker för både barn och vuxna. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. På 10 år har vi genom vår nyfikenhet, kvickhet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokbranschen. Vi driver även Bokförlaget Nona som ger ut romaner, biografier och memoarer. Nu söker vi en driven Key Account Manager (KAM) som vill vara med att utveckla vår försäljningsavdelning och säkerställa fortsatt tillväxt.

Är du vår kunds nästa KAM-säljare?
Tukan förlag & Bokförlaget Nona söker en KAM säljare till deras kontor i Göteborg. Tycker du om försäljning och har en passion för långsiktiga kundrelationer? Vill du ha en arbetsgivare där du kommer få alla förutsättningar för att lyckas i din roll och få mycket ansvar, så är detta en tjänst för dig.

Om tjänsten

I rollen som KAM är du ansvarig för försäljningen av hela vårt produktutbud, vilket är en spännande mix av barnböcker, faktaböcker för vuxna, skönlitteratur, läromedel och stationary-produkter. Vi säljer våra produkter genom återförsäljare och en viktig del i rollen är att stärka samarbetet med återförsäljarna för att tillsammans öka försäljningen. En annan viktig del i rollen är att utveckla försäljningen genom att hitta nya försäljningskanaler för våra olika produktsegment.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Din roll delas mellan att arbeta med operativ försäljning och leda och utveckla vårt försäljningsarbete.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:
  • Löpande försäljningskontakt med våra största kunder och utveckla våra kundrelationer
  • Utveckla och driva försäljning inom nya segment och marknader
  • Ansvara för att underhålla, strukturera upp och följa upp säljorganisation
  • Budget och försäljningsmål sätts tillsammans med ledningsgruppen
  • Ansvara för avtal med återförsäljare
  • Kampanjplanering med återförsäljare
  • Uppföljning och analys tillsammans med vår controller
Vem är du?

Vi är även intresserad av dig med tidigare erfarenhet av försäljningsansvar i en roll som säljare, KAM, försäljningsansvarig eller liknande tjänst. Vi söker dig med minst 2 års erfarenhet av B2B-försäljning och med erfarenhet av nykundsbearbetning och med en vana att arbeta både strategiskt och operativt med försäljning. Vi vill att du har erfarenhet av att ta fram, genomföra och följa upp försäljningsdrivande aktiviteter och kampanjer. Du är en social kompetent person med erfarenhet av att bygga långsiktiga kundrelationer och att arbeta proaktivt för att identifiera möjligheter och se till helheten när beslut ska fattas.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och pålitlig samt van att arbeta självständigt. Vidare ser vi att du trivs med att arbeta i en mindre organisation med mycket frihet under ansvar. Vi förutsätter att du med din erfarenhet och kunskap skapar rutiner och processer som gör oss bättre, sett till både strategi och utförande.

Vad vi erbjuder:
Vi erbjuder en nyinrättad roll med stora utvecklingsmöjligheter i ett välrenommerat, lönsamt och stabilt bolag med tillväxtambitioner. Vidare erbjuder dig ett varierande och spännande arbete på en kreativ arbetsplats med högt i tak. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och vi önskar tillsätta tjänsten omgående och utgår ifrån vårt kontor i Göteborg.

Läs mer om Tukan förlag på www.tukanforlag.se och Bokförlaget Nona på www.nona.se

För att söka tjänsten eller ställa frågor, kontakta Elizabeth Darevik, elizabeth.darevik@poolia.se.

Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (23 dagar kvar)