Koncernredovisningsansvarig till Transtema Group AB

Koncernredovisningsansvarig till Transtema Group AB

Till Transtema Group rekryterar vi nu en Koncernredovisningsansvarig placerad på företagets huvudkontor i Göteborg. Detta är en spännande och utvecklande roll för dig som vill arbeta självständigt med koncernredovisning i ett expansivt noterat tillväxtföretag.

Transtema Group är en koncern som sedan 1997 erbjuder tjänster och produkter inom Kommunikationsinfrastruktur. Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag. Transtema Group AB omsatte år 2017 970 Mkr. Antal anställda i koncernen är ca 360. Transtema Group AB är listat på Nasdaq First North med tickern TRANS. För mer information gå in på www.transtemagroup.se.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär att du har ett självständigt ansvar för Transtema Groups koncernredovisning och rapporterar till CFO. Du kommer att ansvara för att implementera ett koncernredovisningssystem och sätta upp rutiner för konsolidering av koncernens dotterbolag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara:
  • Ansvara för legal och operativ konsolidering av Transtema Group enligt IFRS
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer avseende koncernredovisning
  • Nyckelspelare i intern (månadsvis) och extern rapportering (kvartalsvis)
  • Välja, implementera och driva ett konsolideringssystem för koncernen
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer avseende koncernredovisning
  • Nära kontakt med dotterbolag avseende rapporteringsfrågor
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer avseende koncernredovisning
  • Efter genomförd systemimplementering utveckla systemet och integrera även operativ information i riktning mot ett BI-system
Utbildning
Vi söker dig som är civilekonom med redovisningsinriktning eller motsvarande och som har erfarenhet av att arbeta med koncernredovisning.

Erfarenhet
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har goda kunskaper av, och intresse för, koncernredovisning. Du är en van datoranvändare med kunskaper i Office-paketet och framförallt i Excel. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Erfarenhet av implementering av något koncernredovisningssystem är starkt meriterande, erfarenhet av rapportering enligt IFRS likaså.

Personliga kvalifikationer
Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten, ansvarstagande och initiativtagande. Du tycker om att arbeta självständigt i en mindre grupp med många kontaktytor i organisationen.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.
Mer info
Kontaktperson Mattias Larrieu
Telefon 0734166016
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Palm & Partners
Sista ansökningsdag 30 juni (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Palm & Partners är effektiv bemanning och rekrytering grundad på engagemang i hela processen. Engagemang i effektiva lösningar, processer och verktyg, engagemang i varje individs utveckling och alldeles särskilt engagemang i ett långsiktigt resultat för våra kunder. Centralt i våra arbetsprocesser är personalen, vår personal trivs och utvecklas hos oss mer än om man har en traditionell anställning. Det skapar resultat för våra kunder.