Utredare Tillgångsförvaltning inom elkraftsystem

Utredare Tillgångsförvaltning inom elkraftsystem

Som utredare Tillgångsförvaltning inom elkraftsystempå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en ny kollega till sektionen Elkraftssystem.

Inom sektionen arbetar nationella förvaltare och utredare med förvaltning och kravställning av elkraftsanläggningar inom järnväg. Nu söker vi en utredare Tillgångsförvaltning som främst kommer att stödja våra nationella förvaltare för stationer, omformare och matarledningar men även förvaltare av lågspännings- och högspänningsanläggningar för järnvägsdriften.

Tyngdpunkten i befattningen ligger på tillgångsförvaltningen med huvudfokus på:
 • Tillgångsförvaltning och Tillgångsstrategi för hela sektionen Elkraftssystem
 • Gemensamt Underhållssystem som är under införande
 • Anläggningsregister och reservdelsstrategi
 • Underhållsnära utveckling. Underhållssystem, besiktningsmetoder m.m.
 • Tillståndsbedömning. Utreda åtgärder, leverera tillståndsbedömda anläggningar, underlag för underhållprogram
 • Agera kontaktperson mot verksamheten vad gäller det gemensamma underhållssystemet
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 240 hp inom elkraftteknik eller maskinteknik eller annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet inom elkraft som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av förvaltning samt drift och underhåll av elanläggningar
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet från arbete med elkraftsanläggningar inom järnvägssektorn
 • har utbildning i underhållsteknik
 • har erfarenhet av underhållssystemet Maximo eller annat liknande underhållssystem
 • har erfarenhet från utredningsarbete, planering och ekonomiska kalkyler (LCC)
 • har projektledarerfarenhet
 • har goda kunskaper i engelska
För att lyckas i rollen ser vi att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Självständigt kan du strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, har intresse för att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-26

Upplysningar

Rekryterande chef Christer Holmberg
0101235654

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Christer Holmberg
Telefon 0101235654
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 feb 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.