Utredare - Nya Stambanor

Utredare - Nya Stambanor

Som Utredare - Nya Stambanorpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en utredare som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg. Så vill du vara med i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi här en spännande möjlighet på Trafikverket i programmet Nya stambanor.

Som Utredare hos oss på Nya Stambanor kommer du att formulera funktionella systemkrav med innebörd att kravställa vilken funktion den nya höghastighetsjärnvägen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö ska uppnå. Arbetet innefattar också att driva utredningar, analysera redan genomförda utredningar och ha kontakt med specialister inom olika delar av Trafikverket. Även arbete med att omsätta de funktionella systemkraven till tekniska systemkrav kan förekomma. Du kommer att sitta på en central enhet som arbetar med den tekniska styrningen för hela höghastighetssystemet och jobba nära en utredningsledare som ansvarar för att hålla samman framtagandet av de funktionella systemkraven.

Kvalifikationer
Du som person
  • har förmåga att vara analytisk och kan se helheter.
  • har förmåga att leverera resultat och kan hantera deadlines.
  • har intresse och förmåga att samarbeta.
  • är självgående och kan strukturera.
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning om 180hp/120p med teknisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Alternativt har du arbetslivserfarenhet som vi ser väger upp utbildningskravet för tjänsten.
  • har erfarenhet av utredningsarbete och kravhantering.
  • har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av järnvägsbranschen.
  • erfarenhet av verksamhetsstyrning.
  • erfarenhet av /utbildning inom systemteknik eller komplexa system.
Valbara placeringsorter: Göteborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Norrköping

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-30

Upplysningar

Rekryterande chef Karin Emilsson
0101234816

SEKO, ATO Utdata Charlotte Olsson
0101231103

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Viktoria Andersson
0101231176
Mer info
Kontaktperson Karin Emilsson
Telefon 0101234816
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.