Underhållsingenjör elteknik

Underhållsingenjör elteknik

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör inom teknikområde elteknik stödjer du i huvudsak våra projektledare inom underhåll av järnväg. Du ingår i ett team av olika kompetenser där du ansvarar för din del av verksamhetsutveckling, planering, tekniska byggstyrning, kontroller och uppföljning av åtgärder inom våra kontrakt. I arbetsuppgifterna ingår också att medverka vid framtagning av beställningsunderlag vid upphandlingar av underhållskontrakt, delta vid mottagande av ny anläggning, förutse och hantera problem kopplat till underhållsentreprenader och förvaltning. Ytterligare arbetsuppgifter är att administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner och arbetssätt samt hantera projektens fakturor och säkerställa projektens framdrift och uppfyllelse. Du ansvarar även för ditt teknikområde på möten med entreprenörer, enheten eller andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Ytterligare är att du kommer ingå i en beredskap. Den här funktionen är till för att stödja verksamhetsområde Trafikledning med kunskap om kontrakten och våra entreprenörer. Funktionen framträder särskilt vid störda lägen eller andra situationer som kan få stora konsekvenser i trafiken.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
  • har svenskt medborgarskap
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har erfarenhet av drift och underhåll på järnväg och god kunskap i teknikområdet elteknik
För att lyckas i rollen har du god förmåga att planera och strukturera. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.och du har även god kommunikationsförmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-04

Upplysningar

Rekryterande chef Carl-Henric Löfkvist
0101240085

Saco Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Carl-Henric Löfkvist
Telefon 0101240085
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.