Teknisk specialist geoteknik med kontrollansvar

Teknisk specialist geoteknik med kontrollansvar

Arbetsuppgifter
I arbetet som specialist på Stora projekt kommer du att arbeta med såväl stöd till projekten som utveckling och styrning inom ämnesområdet geoteknik. Du jobbar i nära samarbete med ett team av specialister från övriga teknikområden inom bl.a. anläggning, miljö och fastighet. Du stöttar projekten genom din teoretiska kunskap och med din egen yrkeserfarenhet och omsätter detta till praktiska lösningar för projekteten. Du medverkar t.ex. vid styrning, utredningar, granskningar, ledning av projekterande konsulter och entreprenader i planerings- och projekteringsfasen. Du är med i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och bidrar med stöd genom uppföljning, kontroller och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. Du kommer ha kontrollansvar av konstruktionsredovisningar inom område geoteknik. Du deltar också i projektens alla skeden från tidiga åtgärdsvalsstudier via projektering och byggskede till överlämnande till förvaltning.

Du kommer att arbeta i ett nätverk med ett 40-tal geoteknikspecialister inom Trafikverket nationellt, vilket tillsammans med unika, intressanta, utvecklande och komplexa uppdrag borgar möjligheter till god personlig kompetensutveckling. Genom att projekten är unika och komplexa så uppstår ofta nya frågeställningar där du hjälper till med och initiera och bistå i utredningar eller forskningsprojekt för att lösa problem och i förlängningen förbättra regelverk och krav inom Trafikverket.

Anställning på Stora Projekt innebär att du ges möjlighet att arbeta mot flera utvecklande projekt, företrädesvis entreprenaderna inom Västlänken tågtunnel under Göteborg, planering för nya slussar i Trollhättan, lokaliseringsutredning för höghastighetsjärnväg mellan Hässleholm-Lund och mellan Göteborg-Borås.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • är civilingenjör från Väg-och vattenbyggnad eller Samhällsbyggnad med inriktning mot geoteknik/anläggningsteknik, alternativt har annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flera års erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom geoteknik
 • har god kunskap om gällande regelverk och ramverk inom geoteknikområdet
 • uttrycker dig väl i svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • har körkort för personbil
 • har erfarenhet från entreprenad- eller beställarroll
 • har bidragit med stöd genom uppföljning, kontroller och kvalitetssäkring till byggledning
 • har varit med i framtagandet av förfrågningsunderlag
Som person

Då arbetet innebär mycket kontakter såväl internt som utanför Trafikverket är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta med din omgivning. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du är ansvarsfull och ser till de frågeställningar du får hanteras och följs upp på ett professionellt sätt. Du har också god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Välkommen med din ansökan till vårt kompetenta team!
   Vi ser allra helst att du är placerad på vårt kontor i Göteborg, men Trollhättan, Skövde, Halmstad eller Karlstad kan eventuellt vara diskuterbart.

   Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

   Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

   På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

   För frågor om tjänsten går det bra att kontakta geotekniker Virginia Candan Bengstson på tel. 010-123 13 51.

   Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi ställer inte krav på ett personligt brev i din ansökan, utan värdesätter istället dina svar på frågorna vi ställer i samband med att du skickar in din ansökan.

   Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

   Ansökan
   Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

   Ansök senast
   Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-03

   Upplysningar

   Rekryterande chef Anna-Maria Edvardsson
   0101230661

   ST Airi Larsson
   0101236243

   SEKO Per-Arne Utbult
   0101232824

   SACO Lennart Askling
   0101231508
   Mer info
   Kontaktperson Anna-Maria Edvardsson
   Telefon 0101230661
   Område Göteborgs stad
   Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
   Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
   Sista ansökningsdag 3 feb 2020 (6 dagar kvar)

   Om arbetsgivaren

   Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.