Teknisk specialist Spårutformning

Teknisk specialist Spårutformning

Som teknisk specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Inom VO Investering står vi inför nya utmaningar som gör att vi nu behöver anställa nya pålitliga, engagerade och modiga kollegor till några av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga tekniska specialister inom spår i ett område med många karriärvägar och internationella möjligheter.

Arbetsuppgifter
Går du omkring i gamla spår och känner att det är dags att växla bana? Då kanske du är vår nya kollega! Det här är tillfället för dig som har ett genuint intresse och kunskap inom teknik och spårutformning.

Som Teknisk specialist inom spår kommer du huvudsakligen att stödja olika investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas utifrån vår roll som beställare. Du kommer att arbeta med framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Du medverkar och ställer kontraktskraven samt följer upp dem inom ditt specialistområde. I rollen ingår även ett samordningsansvar i projekt för specialistgrupper inom teknikområdet och vara företrädare vid möten. Som specialist får du även möjlighet att medverka i olika utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
 • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, främst inom spårutformning men även inom spårteknik.
 • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument m.m.
 • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom ditt specialistområde (här erbjuds du fortlöpande utbildningar - även inom andra ämnesområden)
 • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt
Vår enhet Tekniska system sektion väst består av 20 hängivna medarbetare med hög teknisk kompetens i ryggsäcken. Vi vågar påstå att vi är en sammansvetsad arbetsgrupp som besitter en stor portion arbetsglädje med högt i tak, och som gärna samarbetar och hittar lösningar tillsammans. Vi kan erbjuda variation i arbetet genom att du får ingå och delta i olika projekt och du får även tillfälle att komma ut och se våra anläggningar. Du planerar mycket av din tid själv och kommer även ges möjlighet att medverka i olika utvecklingsprojekt. Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
 • goda kunskaper inom spårutformning
 • kunskap om standarder, föreskrifter och projektering inom spårområdet
 • kunskaper inom spårteknik
 • kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen
 • civil- eller högskoleingenjörsutbildning alternativt annan utbildning inkl. erfarenhet inom området som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
 • körkort för personbil
Det är meriterande om du även har:
 • erfarenhet av projektering inom teknikområdet spår.
Vem är du?

Du inger förtroende, är hänsynstagande och inkluderande i ditt sätt att arbeta med andra parter. Du har lätt för att samarbeta och hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Utöver detta så har du en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete . Du har ett helhetstänk och kan skapa och genomföra planer på både kort och lång sikt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Möjliga placeringsorter är Göteborg, Trollhättan, Skövde eller Karlstad.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Urvalsarbetet pårbörjas v. 21 och Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype under v. 22 (3-4 juni).

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-23

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Svensson
0101233678

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Daniel Jonsson
0101231549
Mer info
Kontaktperson Lars Svensson
Telefon 0101233678
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.