Teknisk specialist Bana

Teknisk specialist Bana

Arbetsuppgifter
Som Teknisk specialist kommer du huvudsakligen att stödja i investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas, utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifterna innebär bland annat framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som förväntas ställa kontraktskraven och följa upp dem inom ditt specialistområde. Du ska även kunna ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, spårutformning och spårteknik.
  • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc.
  • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet.
  • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt.
Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet. Resor blir främst inom distrikt väst och syd.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

För att lyckas i den här rollen ser vi att du:
  • har teknisk högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning alternativt annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
  • har några års erfarenhet av arbete inom det spårtekniska området för järnväg.
  • har erfarenhet av projektering av spår.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av spårteknik kopplat till planering, upphandling eller byggande av infrastruktur.
Tester kommer vara som en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna kommer ske via Skype vecka 2 2021.

Placeringsorter för denna tjänst är:

Göteborg, Trollhättan, Karlstad, Skövde (distrikt väst) eller Malmö, Kristianstad, Jönköping (distrikt syd).

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-17

Upplysningar

Rekryterande chef Elin Söderström
0101232082

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Daniel Jonsson
0101231549
Mer info
Kontaktperson Elin Söderström
Telefon 0101232082
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 dec 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.