Tekniksamordning järnvägsprojekt

Tekniksamordning järnvägsprojekt

Som BEST-samordnare (Bana, El, Signal, Tele-samordnare) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
I rollen som BEST-samordnare kommer du att ha huvudansvar för att leda en grupp med teknikspecialister inom disciplinerna bana, el, signal och tele. I rollen kommer du att arbeta med att skriva uppdragsbeskrivningar till upphandlingar i olika skeden och leda granskningar av leveranshandlingar från konsulter. Du kommer även att bidra till utformning av teknisk systemstandard och till att projektet följer TKI (tid, kostnad och innehåll).

Som BEST-samordnare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du kommer att arbeta med Trafikverkets Stora projekt med huvudfokus på projektet ERTMS.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

I rollen ingår även att:
 • leda granskning av BEST-delar i levererade systemhandlingar
 • styra och leda specifika tilläggsutredningar som projekterande konsulter genomför samt leda startmöte, planera och granska delleveranser och leda ekonomimöte
 • värdera specifika krav (kravbilden för projekteringen) i samverkan med tekniska specialister - diskutera, formulera och revidera krav
 • värdera att rätt omfattning utförs av projekterande konsult i förhållande till vad som är upphandlat
Kvalifikationer
Som person trivs du med att leda andra. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra. Du har god problemlösningsförmåga och drivs av att leverera resultat.

Vi söker dig som
 • har teknisk högskoleutbildning 180hp, alternativt har du en annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig arbetslivserfarenhet i närtid av stora komplexa infrastrukturprojekt inom Bana, El, Signal eller Tele som samordnare, uppdragsledare, teknikansvarig, projektledare eller motsvarande
 • har dokumenterad erfarenhet inom något av teknikområdena: Bana, El, Signal eller Tele
 • har god kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av arbete med Transportstyrelsens godkännande för järnväg (GOP)
 • har flera års arbetslivserfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete inom järnvägsprojekt
Placeringsort är Göteborg eller Malmö.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-14

Upplysningar

Rekryterande chef Martin Hultén
0101236907

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Martin Hultén
Telefon 0101236907
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.