Tekniker IT

Tekniker IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som Tekniker IT inom Applikationsstöd och Behörighet så kommer du i huvudsak att arbeta med konto- och behörighetsadministration. Arbetsuppgifterna består till största del av administrativa uppgifter men även av felsökning/felavhjälpning samt användarsupport till Trafikverkets medarbetare. Arbetet sker till stora delar i Arthur och TIM (Trafikverkets behörighetssystem) samt Active Directory.

Arbetet innebär att du bevakar och följer upp tilldelade ärenden samt löpande återkopplar till användare och beställare. Du kan även komma att medverka i olika projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdiga
  • har god kunskap om Active Directory och MS Exchange samt några års erfarenhet av behörighetsadministration
  • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
  • kan förstå texter på engelska
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
- har erfarenhet från myndighet eller större organisation

Som person ska du vara strukturerad och kunna följa rådande föreskrifter. Du ska kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt såväl som i grupp. Då vi har mycket kontakt med användare, beställare och kollegor är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift i svenska språket samt kunna förstå texter i engelska språket. Du bör vara intresserad av att utveckla dig själv och verksamheten och ha en god analytisk förmåga, en person som ser möjligheter och kan prioritera och som alltid har uppgiften i fokus. För att trivas hos oss ska du kunna och vilja ta ansvar för både dina egna och gruppens arbetsuppgifter, varför vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-06-25

Upplysningar

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Håkan Engström
0101232014

Rekryterande chef Lena Sabel
0101254950

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Tony Ridderstedt
Telefon 0101257441
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.