Systemtekniker IT

Systemtekniker IT

Som Systemtekniker ITpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi som arbetar på Applikationsdrift är ett härligt gäng med god gemenskap och behöver nu förstärkning!

I den här spännande rollen ingår du i det team bestående av 12 personer som tillsammans hanterar drift och underhåll av Trafikverkets IT-system. Vi står inför stora systemskiften de närmaste åren med nya IT-lösningar relaterat till Intelligenta Transport System med funktioner som styr och övervakar väganläggningen. Som Systemtekniker får ditt arbete avgörande betydelse för Trafikverkets leverans till samhället genom tillgänglighet i IT-system som nyttjas av ex. Trafikledare och Provförättare. Många system och applikationer är tidskritiska i och med realtidsdata. Miljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattformar men det förekommer en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av
 • att tillhandahålla och förmedla IT-stöd till verksamheten.
 • hantering av it-händelser (information, varningar och larm) som kan uppstå i it-tjänster, och dess applikationer inom it-infrastruktur och plattform.
 • avhjälpa it-incidenter snabbt och effektivt.
 • att hantera inkommande ärenden enligt satta processer och överenskommelser.
 • att bemanna dispatcher (telefon, vägnäralåda och ärendehanteringssystem).
 • beredskap för 24/7 applikationer utanför kontorstid.
 • att utreda och dokumentera grundorsaken till att en eller flera it-incidenter uppstått, samt bidra till att ta fram en permanent avhjälpande lösning.
 • att följa upp och rapportera (informera) berörda parter samt verifiera och återkoppla till våra användare.
 • dokumentering och beskrivning av rutiner och anvisningar samt underhåll av dessa.
Inom enheten tillhandahåller vi indirekt IT-stöd i form av expertstöd till verksamheten men även genom tillhandahållande av säker tillgänglighet till data och funktion samt att driva på avseende förebyggande åtgärder och säkra förändringar i den tekniska miljön. För att det arbetet skall ske sömfritt och nära verksamheten kopplas viss del av dessa arbeten ihop med avdelningens tekniknära Förvaltningsteam. Beredskapstjänstgöring ingår i vissa fall i tjänsten utöver ordinarie arbetstid. Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har gymnasieutbildning inom it eller eftergymnasialutbildning inom it.
 • har erfarenhet av Applikationsdrift/Middleware-drift så som applikationer, tjänster, databaser och integrationssystem.
 • har goda kunskaper i någon av följande Microsoftprodukter: Server, SQL, IIS eller PowerShell script och/eller Biztalk.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Som person lägger vi för den här tjänsten vikt vid att du har ett intresse för teknik, att du tycker om att hjälpa andra, trivs i samarbeten och vill leverera med bästa möjliga service. Då det är viktigt med säkerhet och att följa rådande föreskrifter hos oss ser vi också att du har en fallenhet för struktur.

Placeringsort: Göteborg

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-28

Upplysningar

Rekryterande chef Helen Norman
0101257131

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Helen Norman
Telefon 0101257131
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 sept 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.