Systemtekniker IT Tågledningssystem

Systemtekniker IT Tågledningssystem

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Tågledningssystemen är kritiska för Trafikverkets kärnverksamhet då ett stopp i systemet innebär att tågtrafiken stannar. Trafikverket är inne i en stor digitalisering av sin verksamhet så du som systemtekniker inom IT kommer vara en viktig spelare i denna utveckling.

Här får du jobba i ett engagerat och hjälpsamt team som stöttar varandra i vår leverans, även i kritiska stunder. Då vår tekniska miljö är komplex så finns här mycket samlad kompetens som du kommer att få ta del av och fortsätta utveckla tillsammans med oss. Arbetsgruppen du ingår i består av systemtekniker och experter på Scada-system placerade på Tågledningscentralerna som finns på åtta orter i landet.

Din primära uppgift som systemtekniker blir att arbeta med utveckling och förvaltning, förebyggande underhåll och drift av tågledningssystemet utifrån beslutade planer och budget.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utföra systemunderhåll med syfte att hålla en hög tillgänglighet för användarna
 • Utföra felavhjälpning alla tider på dygnet i samband med beredskap
 • Delta vid tester av och genomföra driftsättning av ny anläggningsdata, ibland på kvällar eller nätter då tågtrafiken är mindre intensiv
 • Samordna anläggningsprojekt som berör Tågledningssystem i samarbete med Trafikverkets investeringsverksamhet
 • Säkerställa logguppgifter och utgöra stöd till användarna
 • Delta i utvecklings och förvaltningsaktiviteter
Du kommer till att börja med att arbeta med tågledningssystemen lokalt på din placeringsort. På sikt ser vi att samarbetet mellan driftledningscentralerna kommer att utvecklas vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att omfatta flera centraler på andra orter i landet.

Resor inom Sverige ingår till viss del i tjänsten samt schemalagd beredskap utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • teknisk gymnasieutbildning med inriktning IT Infrastruktur eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
 • erfarenhet av arbete med IT infrastruktur, exempelvis från större driftcentraler eller motsvarande
 • har goda kunskaper i svenska och engelska
 • har svenskt medborgarskap
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet med inriktning industriella kontrollsystem
 • kunskaper i signalteknik, tågledningssystem eller järnvägssystemet i stort
Som person ser vi att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-21

Upplysningar

Rekryterande chef Hans Bergström
0101257007

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Hans Bergström
Telefon 0101257007
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 jan (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.