Strateg kris- och kontinuitetshantering

Strateg kris- och kontinuitetshantering

Som säkerhetsstrateg (inom krishantering) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vill du bidra till utveckling av vårt arbete inom kris- och kontinuitetshantering och har gedigen erfarenhet av strategiska frågor inom området? Då kan du vara vår nya säkerhetsstrateg!

I rollen som säkerhetsstrateg är du en nyckelperson i verksamhetsområde Investerings strategiska arbete med kris- och kontinuitetshantering över hela landet. Du är ett stöd till verksamhetsområdets ledning t ex i samband med risk- och sårbarhetsanalyser, i utveckling av krisledningsverksamheten samt i framtagande av arbetssätt inom området. Du samverkar med övriga verksamhetsområden för att stärka Trafikverkets övergripande förmåga och du samarbetar med våra övriga strateger och stöder våra säkerhetsspecialister i deras arbete i projektverksamheten. Du leder övningsverksamheten inom ämnesområdet samt verkar för en höjd säkerhetskultur.

Då vi arbetar nationellt är resor och digitala möten naturlig del i arbetet.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor inom krishantering och krisledning i närtid
  • har universitetsutbildning inom krishantering, samhällssäkerhet eller motsvarande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten
  • har erfarenhet från att systematiskt ha planerat och genomfört övningsverksamhet
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, med god vana att tolka lagtexter och att skriva t ex lättbegripliga rapporter
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från övrigt samhällssäkerhetsarbete, tex säkerhetsskyddsarbete, informationssäkerhet, totalförsvar, riskhantering eller brandskydd
  • har erfarenhet av att arbeta i en processtyrd komplex verksamhet
Placeringsorter är Göteborg, Malmö eller Stockholm. Andra placeringsorter där vi har kontor kan vara möjliga.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-18

Upplysningar

Rekryterande chef Simon Olén
0101232947

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Christina Mattila
0101237068
Mer info
Kontaktperson Simon Olén
Telefon 0101232947
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.