Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på Trafikverket har du ett helhetsansvar för framdriften av projektet från planering, genomförande fram till avslut och överlämning till drift och underhåll. Du ansvar för tid, budget och innehåll i ett eller flera projekt och leder projektgruppen med specialister, konsulter och entreprenörer.

Mer konkret innebär det att du ansvarar för upprättande av projektets tidplaner, budget och kalkyler, kontrollplaner, riskhantering samt leder projektörer och entreprenörer utifrån gällande regler inom arbetsmiljö och säkerhet. Du ansvarar även för att ta fram förfrågningsunderlag, medverka vid värderingar av anbud och vid projektavslut överlämna anläggningen till förvaltning. Du tillsammans med din projektgrupp löser utmaningar som dyker upp längs med vägen. Kort sagt - en unik möjlighet att få driva projekt från projektering till byggande och tillsammans med oss påverka utvecklingen i några av Sveriges just nu mest spännande samhällsprojekt!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning universitets- eller högskoleutbildning (180 hp/120 p) exempelvis inom teknik eller samhällsbyggnad, alternativt en annan bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • är en erfaren projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande med erfarenhet från infrastrukturprojekt och anläggningsbranschen
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
- har erfarenhet av väg- eller järnvägsprojekt

För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift. Har du även goda kunskaper i engelska är det meriterande.

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera samtidigt som du är duktig på att kommunicera.

Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-06-27

Upplysningar

ST Airi Larsson

Saco Lennart Askling

Seko Per-Arne Utbult

Projektledare Anna Hildingsson
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.