Projektledare väg

Projektledare väg

Som Projektledare väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i våra investeringsprojekt?

Då kanske du är vår nya vår nye Projektledare! Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Tillsammans med dina hjälpsamma och kompetenta kollegor så leder och styr du projekten i det svenska transportsystemet. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom framför allt väg. Du kommer främst arbeta med projekt på E20 från Götene och förbi Mariestad. Du kan läsa om projekten på trafikverkets hemsida.

Du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Du bevakar tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Enheten består av ca 20 medarbetare som präglas av ett mycket gott samarbete.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, du gör vad som krävs för ett gott resultat. Du är en person som är säker i olika sammanhang, du har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Som person så anpassar du dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten samt små och stora grupper. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som
  • har en civilingenjörsutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har relevant och flerårig yrkeserfarenhet av projektledning och styrning från större vägprojekt.
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har flerårig yrkeserfarenhet av entreprenader inom väg.
För att lyckas i rollen präglas ditt ledarskap av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Intervjuer för tjänsten beräknas ske under vecka 27.

Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor!

Vi ser fram emot din ansökan!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Besvara därför de inledande frågorna (när du söker tjänsten) noggrant och tydligt.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-15

Upplysningar

Rekryterande chef Saeid Azmoudeh Kalati
0101231550

Rekryterande chef nr 2 Stein Kleiven
0101238738

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Saeid Azmoudeh Kalati
Telefon 0101231550
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 juni 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.