Projektledare väg och järnväg

Projektledare väg och järnväg

Arbetsuppgifter
Vi behöver väg- och järnvägsbyggare!

Kan du bygga? Kan du entreprenadjuridik och har varit huvudansvarig för genomförande av större totalentreprenader eller större utförande entreprenader inom anläggning? Har du t.ex. byggt motortrafikled, motorväg, spår, ställverk m.m.? Då har du hittat rätt! Vi behöver väg- och järnvägsbyggare!

Vi söker dig som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg. I rollen som projektledare leder du projekt av varierande storlek och komplexitet.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar är att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera och inspirera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. I rollen kommer du att ansvara för styrning av projektets samtliga skeden från tid- kostnad och innehållssäkring till plan, projektering, produktion, slutbesiktning samt överlämnande av anläggning till underhåll.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Det är ett omväxlande arbete att jobba som projektledare där du gör samhällsnytta, får möjlighet att arbeta i team och får ta ett stort eget ansvar. Enheten består av ca 20 projektledare och projektingenjörer som präglas av ett mycket gott samarbete. Vi behöver bli fler för att bygga färdigt bland annat E20.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har mycket goda ledaregenskaper som innebär att du inspirerar ditt team, är prestigelös, lyhörd och duktig på att koordinera. Du har ett helhetsperspektiv men även förmåga att se detaljer längs vägen. Eftersom vi strävar efter långtgående samarbeten med våra leverantörer, interna och externa projektmedlemmar och intressenter, är lyhördhet och förståelse för helheten otroligt viktigt och ställer krav på god samarbets- och kommunikativ förmåga. Du behöver också vara lösningsfokuserad, kunna agera i förebyggande syfte och leverera resultat.

Vi ser även att du har ett nyfiket förhållningssätt och håller dig à jour inom ditt expertområde.Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi ser även att du
  • har flerårig erfarenhet av rollen som projektledare, platschef, projektchef eller motsvarande
  • har en civilingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har verkat många år i branschen
  • har god kunskap inom projektstyrning
  • har körkort för personbil
  • kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du har
  • god kunskap inom allmänna bestämmelser (AB, ABT, ABK)
  • god kunskap inom AMA och MER
  • erfarenhet av produktion av större utförande eller totalentreprenader
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Vilka är våra projekt?

Vi har en stor variation av projekt både inom järnväg och väg och vilka projekt du ansvarar för kan variera över tid. Vår tanke är att du kommer att ingå i teamet av projektledare som leder olika projekt inom programmet E20 och även inom järnvägsprojekt. För mer information om E20 se länk nedan.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-19

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222

Rekryterande chef Saeid Azmoudeh Kalati
0101231550
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 aug 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.