Projektledare väg järnväg

Projektledare väg järnväg

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare och som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom väg och järnväg. Idag pågår flera intressanta större projekt på enheten som behöver förstärkning i projektteamen. Vi bygger bl.a. om E20 från Tollered till Mariestad (ca 10 mil) och gör även en del investeringar på Västra stambanan.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål i rätt tid med rätt kostnad, kvalité samt innehåll, från skiss till produktion. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleexamen om minst (180hp) i samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har dokumenterad erfarenhet av projektarbete.
 • har erfarenhet av att leda resurser i rollen som projektledare/platschef/uppdragsledare
 • har erfarenhet inom budgetering, prognostisering med eget ekonomiskt ansvar
 • har erfarenhet och kunskaper motsvarande BasP och BasU
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av produktion och haft en ledande befattning med ansvar för tid och ekonomi i större entreprenad
 • har erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
 • har erfarenhet av planläggning- och bygghandlingsskede som uppdragsledare med ansvar för tid och ekonomi i större projekt
 • har erfarenhet inom järnvägsprojekt
 • har god förhandlingsvana och kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
Som person du är driven och drivs av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-01

Upplysningar

Rekryterande chef Saeid Azmoudeh Kalati
0101231550

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Saeid Azmoudeh Kalati
Telefon 0101231550
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 apr (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.