Projektledare kraftförsörjningsanläggning järnväg

Projektledare kraftförsörjningsanläggning järnväg

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Trafikverket söker nu två projektledare för kraftförsörjningsanläggningar till järnvägen. Placeringsorten är Göteborg, Västerås eller på annan ort efter överenskommelse.

Exempel på projekt som kan förekomma på enheten är fördelningsstationer 11/22kV, kopplingscentraler 15kV, transformatorstationer 130kV, omformarstationer 130kV samt nationella lågspänningsprojekt.

Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande enligt Trafikverkets projektmodell. Du ansvarar för att leda och styra, vilket innefattar att aktivt styra projekten avseende tid, kostnad och innehåll samt följa upp och styra upphandlade entreprenörer och leverantörer. Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål. Projektledningen består av en projektledare och en projektingenjör som jobbar i ett tight team med interna stödresurser. Som projektledare kommer du att ha mycket kontakter med interna och externa intressenter. En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter och du ansvarar för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler och interna arbetsinstruktioner.

I arbetsuppgifterna ingår;
  • ansvar för upprättande av tidplaner, budget, kalkyler, kontrollplaner, systematisk kravhantering, riskhantering
  • att styra projektörer och entreprenörer med beaktande gällande miljö, arbetsmiljö och säkerhet
Vi jobbar i en nationell organisation och arbetet innehåller en del resor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har ingått i en projektledningsgrupp eller haft liknande befattningar för projekt, företrädesvis inom elkraft
Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av projektledning inom järnväg eller annan infrastruktur. Har du erfarenhet av XLPM eller liknande projektledningsmodell ser vi även det som meriterande.

För att lyckas i tjänsten krävs att du är strukturerad och självgående i ditt sätt att arbeta då du planerar och leder arbetet. Du har lätt för att samarbeta med olika aktörer och samarbetspartners för att nå uppsatta mål och du är trygg i dig själv och ditt beslutsfattande. Du talar och skriver svenska obehindrat och vi ser gärna att du även är bekväm med engelska. Körkort B är ett krav

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-04

Upplysningar

Rekryterande chef Peter Viklund
0101242556

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Christina Mattila
0101237068

ST Åsa Callgren
0101237552
Mer info
Kontaktperson Peter Viklund
Telefon 0101242556
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 feb (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.