Projektledare järnväg

Projektledare järnväg

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare och som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom framför allt järnväg men även inom väg. Idag pågår flera intressanta projekt på enheten fördelat i hela västra Sverige och vi har behov av förstärkning med fler projektledare.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Rollen innebär att du kan vara antingen projektledare eller delprojektledare i ett stort projekt. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Det är ett omväxlande uppdrag att arbeta som projektledare där du gör samhällsnytta, får möjlighet att arbeta i team och får ta ett stort eget ansvar.

Enheten består av ett 20-tal medarbetare som alla sitter i Göteborg. Enheten präglas av ett mycket gott samarbete och en god arbetsmiljö.

Placeringsort: Göteborg

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt annan teknisk utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • har erfarenhet från att ha arbetat inom järnvägsprojekt i planering och/eller byggskede
 • har erfarenhet av att leda resurser i rollen som t.ex. projektledare/platschef/uppdragsledare
 • har erfarenhet av att ha eget ekonomiskt ansvar
 • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
 • har gått en SOS-planerarutbildning
 • har goda kunskaper i arbetsmiljöfrågor, BAM, BAS-P/U
 • har kunskaper i OPA (olycksplatsansvarig)
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av en ledande befattning i produktion
 • har erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende, inspirerar och engagerar. Du tar initiativ och har god samarbetsförmåga samt god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Du har också god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet. Dessa skickas i så fall ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer kommer att hållas i Göteborg under v. 8-10.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-05

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Olsson
0101230423

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Henrik Olsson
Telefon 0101230423
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 5 feb 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.