Projektledare datakommunikation väg

Projektledare datakommunikation väg

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som Projektledare Datakommunikation väg kommer du att fungera som uppdragsledare inom verksamheten datakom väg. I din ledarroll kommer du att ansvara för och vara den sammanhållande länken vid beställningar av förvaltningsaktiviteter från förvaltningen(Iti) genom att validera arbetsformer, fördela uppdrag/aktiviteter och säkerställa/avropa resurser genom att upprätta och uppdatera personal/kompetenslista. Du kommer att operativt styra/leda/coacha projektledare och operativa ledare, tekniska experter och aktivitetsansvariga. Du kommer vara kravställare på innehållet och kvaliteten på uppdrag och aktiviteter. Du ansvarar även för att innehållet i aktivitetslistorna uppdateras. I arbetet ingår många kontakter/samarbeten inom och/eller utom verksamheten där det är viktigt att förstå verksamhetens behov och krav

I rollen ingår också att:
 • fånga upp och analysera verksamhetens kommande behov på kort som långsikt för att initiera planering och design av kommunikationsplattformen
 • medverka i ständigt förbättringsarbete av arbetsrutiner/metoder.
 • medverka och i vissa fall leda verksamhetsforum.
 • att vara delaktig i målbilds- och VP-arbetet
Resor i Sverige ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande som av oss kan bedömas likvärdigt.
 • har svenskt medborgarskap
 • har lätt för att kommunicera och samarbeta samt innehar en analytisk förmåga och ett helhetsperspektiv.
 • är mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt
 • är drivande i ditt arbete och som på ett strukturerat sätt arbetar för att leverera goda resultat till en verksamhet i utveckling, där stora krav ställs på samarbete såväl internt som externt. Din förmåga att skapa förtroende är mycket viktig i denna roll.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av arbete med kommunikationsnät och IT-lösningar och då helst för väg och järnväg
 • har erfarenhet av ärendehanteringssystem och av koordinering vid beställning/leverans av tjänster.
 • har certifiering i XLPM
 • har erfarenhet av arbete i ledande befattning, t.ex. som projektledare, uppdragsledare eller produktionschef/platschef
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-27

Upplysningar

Rekryterande chef Johanna Bjurbo
0101257788

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson Johanna Bjurbo
Telefon 0101257788
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 sept (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.