Projektledare byggnadsverk inom väg

Projektledare byggnadsverk inom väg

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att driva komplexa och utmanande projekt främst avseende underhåll av vägbroar och andra byggnadsverk inom region Göteborg med omnejd alternativt Trollhättan med omnejd. I arbetet ingår ekonomiskt ansvar för projekten och du följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Du kommer även att vara delaktig i att fatta beslut om åtgärder inom projektets ramar, vara med i upphandlingsprocessen, samt följa upp och styra upphandlade entreprenörer men du får också en möjlighet att leda hela teamet som även består av bl.a. tekniska specialister och kontrakterade konsulterTillsammans skapar vi innovativa och hållbara lösningar som främjar underhåll, förvaltning och utveckling. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö.

Vårt samarbete med andra projekt samt med kommuner och övriga intressenter är betydande för framkomligheten, du är en nyckelspelare i väldigt mångas vardag. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet.

Din utveckling

Som Projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora och vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra ca 1000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har
 • flerårig erfarenhet som projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande där du har varit ansvarig för större projekt och b.la. varit ansvarig för tidplaner och budget
 • erfarenhet av ansvar för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
 • erfarenhet från arbete inom byggnadsverk, t.ex. bro, tunnel, annat byggnadsverk eller större fastigheter (t.ex. köpcentrum, flerfamiljshus etc)
 • har högskoleutbildning med teknisk inriktning 180 hp (120p) eller annan utbildning som i kombination med flerårig erfarenhet bedöms likvärdigt
 • körkort för personbil
 • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har
 • goda kunskaper inom konsult- och entreprenadjuridik
 • god förhandlingsvana
 • drivit trafikkomplexa projekt i storstadsmiljö
 • erfarenhet av underhåll inom infrastruktur
 • erfarenhet av att driva underhållsprojekt inom byggnadsverk
 • erfarenhet av att driva projekt med budget på minst 20 miljoner
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-18

Upplysningar

Rekryterande chef Fredrik Johansson
0101234695

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Fredrik Johansson
Telefon 0101234695
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.