Projektledare Väg

Projektledare Väg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på Underhåll påverkar du väldigt många människor varje dag och ditt arbete är viktigt för ett fungerande, framkomligt och säkert vägnät. Arbetet är mycket självständigt och du ansvarar för att styra och leda främst två entreprenadkontrakt för drift och underhåll av tilldelat område i projektform. Det innebär att du fattar beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar samt fördelar arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Du leder en kompetent projektgrupp och samarbetar även med externa parter under projektets skeden, exempelvis konsulter, entreprenörer och kommuner.

Planera, budgetera, vara med i upphandlingsprocessen, samt följa upp och styra upphandlade entreprenörer ingår i uppdraget. I arbetet ingår därför ekonomiskt ansvar för projekten och du följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Vårt samarbete med andra projekt och parter är betydande för framkomligheten, du är en nyckelspelare i väldigt mångas vardag. Du ser fördelen i att arbeta i våra digitala verktyg och stödsystem och du förstår att det är en viktig del av ditt arbete.

Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete på en modern myndighet. Vi sitter i fräscha lokaler ett stenkast från Göteborgs centralstation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning med teknisk inriktning om minst 180 hp (120 p) alternativt annan utbildning kombinerat med erfarenheter som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att ha arbetat som projektledare inom väg/järnvägsprojekt
  • har goda kunskaper i entreprenadjuridik (AB, ABT, AMA AF)
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har arbetat med entreprenadjuridikfrågor
  • har god förhandlingsvana
  • har erfarenhet av verksamhetsuppföljning och ekonomisk uppföljning i projekt
Du som person

Vi söker dig som är stark i din kommunikation med andra, där du tydligt kan kommunicera förväntningar till projektdeltagarna. Du tar initiativ och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du förutser problem och analyserar situationer för att identifiera lösningar. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Webbaserade tester kan komma att bli aktuellt i den här rekryteringsprocessen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-06

Upplysningar

Rekryterande chef Charlie Dib
0101230645

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Charlie Dib
Telefon 0101230645
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 feb 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.