Projektledare Infrasystem

Projektledare Infrasystem

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande av drift och underhåll enligt Trafikverkets projektmodell. Du ansvar för att styra och leda entreprenadkontrakt för drift och underhåll. Det innefattar att planera, budgetera, genomför upphandlingar, följa upp och styra upphandlade entreprenörer och leverantörer. Det ingår även att medverka vid framtagande av verksamhetsplaner och budget.

Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler och interna arbetsinstruktioner. En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter, internt och externt och samråd med andra myndigheter.

Tjänsten är att anses som tekniktung inom området styr och videoövervakning i komplexa anläggningar såsom tunnlar. För att vara framgångsrik i tjänsten är erfarenhet från teknik områdena styrsystem och videosystem en viktig faktor.

För att du ska trivas riktigt bra i denna roll, finns det även en grupp fantastiska kollegor som backar upp dig med kunskap och tidigare erfarenheter. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet. Vi är på väg in i en ny process och arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, detta öppnar upp för nya spännande möjligheter. Därför söker vi dig som har viljan att utvecklas, ett engagemang och en nyfikenhet.

Då vi är en nationell organisation kan resor förekomma. Kvälls- och nattarbete förekommer då det förebyggande underhållet i tunnlarna genomförs nattetid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet som projektledare i beställarrollen eller som entreprenör alternativt som uppdragsledare hos konsultbolag
  • erfarenhet från överordnade styrsystem (Scada)
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av budgetarbete
  • har erfarenhet av entreprenadjuridik
  • erfarenhet av video och kamera system för trafikanläggningar
  • erfarenhet av styrsystem för komplexa anläggningar såsom tunnlar
Vi söker dig som är resultatorienterad och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är självgående, tar initiativ och driver ditt arbete framåt med fokus på leveranser. Du har en god ledarförmåga, kan engagera och entusiasmera samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du känner dig trygg i att förankra frågor i en komplex organisation och är bekväm med att fatta egna beslut.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-29

Upplysningar

Rekryterande chef Stefan Frisk
0101236851

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Stefan Frisk
Telefon 0101236851
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.