Projektingenjör

Projektingenjör

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam på Investering, distrikt Väst! Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter.

I våra team utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige samt nytta för medborgarna och näringslivet som exempelvis byggnation av gång- och cykelvägar, reinvestering inom järnväg, ombyggnad och förstärkning av landsvägar samt utbyggnad av nya och säkra hållplatser.

Som projektingenjör medverkar du i framförallt järnvägs- men även vägprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut och kommer där att ha mycket kontakter både internt och externt. Som projektingenjör arbetar du med:
 • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
 • tidplaner för projektets olika behov
 • risk- och säkerhetshantering
 • kvalitets, miljö och arbetsmiljö
 • strukturering och administrering i projektledningssystemen
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen är du initiativtagande, driven och självständig och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är bra på att samarbeta och har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god förmåga att planera och strukturera och arbetar för att utifrån din analytiska förmåga hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Vi söker dig som
 • har en ingenjörsexamen från universitet eller högskola om minst 180 hp inom bygg- och/eller anläggning
 • har aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som exempelvis riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
 • uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har aktuell erfarenhet från att ha deltagit i relevanta projekt inom bygg- och anläggning
 • har aktuell erfarenhet av järnvägsprojekt
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Placeringsort är på kontoret i Göteborg. Tjänsteresor i närområdet är vanligt förekommande i den här tjänsten.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer planeras till att genomföras under v 43.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-07

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Sjöberg
0101234685

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Henrik Sjöberg
Telefon 0101234685
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 okt 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.