Projektingenjör till Västlänken - Centralen

Projektingenjör till Västlänken - Centralen

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör som stöd till delprojekt Centralen inom projekt Västlänken! Hos oss i beställarorganisationen finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter i och med att delprojekt Centralen huvudsakliga uppgift är att leda och styra den entreprenör som ska bygga Centralen.

Du kommer vara placerad på projektstaben som leds av stabschefen. Ditt uppdrag kommer att vara att stödja delprojektledningen inom Centralen tillsammans med ytterligare två projektingenjörer som arbetar med ekonomi och dokumenthantering/administration. Övriga kollegor i beställarorganisationen har roller med fokus på kontroll och uppföljning inom projektering och produktion. Du kommer sitta tillsammans med den entreprenör som ska bygga anläggningen och kontraktsformen är en samverkansentreprenad.

De arbetsuppgifter som kommer att ingå i din roll som projektingenjör är följande:
 • Stödja delprojektledare Centralen med att samordna fakturagranskningen av entreprenörens fakturaunderlag
 • Samordnar delprojektets riskhantering
 • Kontaktperson för frågor om entreprenörens ersättning för självkostnader enligt kontrakt
 • Stöd i inköpsprocessen gentemot entreprenören
 • Stöd i den ekonomiska uppföljningen av entreprenadkontraktet
 • Stöd till produktionsledningen med att ta fram underlag för uppföljning av entreprenaden
För oss är det viktigt med en kultur som har fokus på samverkan och framdrift för att nå våra mål att leverera en färdig anläggning år 2026. Våra värderingar är framför allt att vi gör varandra bra.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • är civilingenjör alt högskoleingenjör med inriktning ekonomi, teknik eller samhällsbyggnad
 • har erfarenhet som projektingenjör/administratör i ett stort (över 1 miljarder kr i budget) komplext infrastrukturprojekt (gärna i stadsmiljö)
 • har erfarenhet av att ha samordnat arbetet med fakturagranskning och ekonomiuppföljning med ersättning via självkostnad
 • har arbetat med samordning av riskhantering i beställarorganisationen
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
Som projektingenjör är det viktigt att du har en god problemlösningsförmåga, där du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Du hittar snabbt lösningar på uppkomna hinder och löser dessa på ett logiskt sätt. Du har lätt för att samarbeta med olika individer och arbetar ständigt för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Vidare är du kommunikativ och kan förmedla budskap på ett enkelt och pedagogiskt sätt, samtidigt som du är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är självgående och tar ett stort ansvar för din uppgift, har ett strukturerat angreppsätt och driver dina processer framåt.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med placering i Göteborg.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Hänvisa därför inte till CV eller personligt brev i dessa profilfrågor.

Webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype och är planerade till v.20 i första hand.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-10

Upplysningar

Rekryterande chef Katarina Delvret
0101238618

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Katarina Delvret
Telefon 0101238618
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.