Projektingenjör med inriktning ekonomi

Projektingenjör med inriktning ekonomi

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som projektingenjör, som stöd till delprojekt Centralen inom projekt Västlänken! Hos oss i beställarorganisationen finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter i och med att delprojekt Centralens huvudsakliga uppgift är att leda och styra den entreprenör som ska bygga en station under jord vid Centralstationen.

Du kommer vara placerad på projektstaben som leds av stabschefen. Ditt uppdrag kommer att vara att stödja delprojektledningen inom Centralen tillsammans med ytterligare två projektingenjörer som arbetar med fakturahantering, risk, kvalitet och projektadministration. Övriga kollegor i beställarorganisationen har bl a roller med fokus på kontroll och uppföljning inom projektering och produktion. Du kommer sitta tillsammans med den entreprenör (ca 50 st) som ska bygga anläggningen och kontraktsformen är en samverkansentreprenad.

För oss är det viktigt med en kultur som har fokus på samverkan och framdrift för att nå våra mål att leverera en färdig anläggning år 2026. Våra värderingar är framför allt att vi gör varandra bra.

De arbetsuppgifter som kommer att ingå i din roll som projektingenjör är följande:
  • Stödja delprojektledaren med planering och uppföljning avseende budget, prognos samt nedlagda kostnader för anlitade entreprenad och konsultkontrakt
  • Analysera och ifrågasätta avvikelser mellan budget och prognos
  • Delta i interna möten och säkerställa god redovisning av upparbetade kostnader
  • Vara superuser för underrättelsehanteringen i systemet Lime
  • Vara kontaktperson för frågor om entreprenörens ersättning enligt självkostnad
Kvalifikationer
Vem är du?

Denna roll passar dig som har lätt för att samarbeta med andra och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är analytisk och kan identifiera problem och utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som
  • har flerårig erfarenhet av Redovisning, budgetarbete och avtalshantering
  • har minst ett års erfarenhet av att ha arbetat inom ett stort infrastrukturprojekt i beställarorganisationen
  • har erfarenhet av ersättningsformen självkostnad i entreprenader
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning ekonomi
Planerade intervjuer kommer att ske v. 50

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-02

Upplysningar

Rekryterande chef Katarina Delvret
0101238618

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Katarina Delvret
Telefon 0101238618
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.