Projektingenjör järnväg/väg

Projektingenjör järnväg/väg

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en ny kollega till våra stora järnvägsinvesteringar kommande år i Göteborg. Projekten innebär bland annat planering och utbyggnad av nya uppställningsspår i Mölndal, samt ombyggnation av Sävenäs rangerbangård. Läs gärna mer om dessa två spännande projekt som finns länkade längre ner i annonsen.

Det är två intressanta projekt med många möjligheter till personlig utveckling inom områden som intresserar mest. Planeringsfasen pågår och projektering och produktion kommer pågå fram till och med 2027. Parallellt kan du också komma att arbeta med andra projekt inom Trafikverket.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut. Som projektingenjör arbetar du med
 • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
 • tidplaner för projektets olika behov
 • risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan
 • kvalitets, miljö och arbetsmiljö
 • strukturering och administrering i projektledningssystemen
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som projektingenjör är du kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att uppnå överenskommen standard och mål. Du har en god problemlösningsförmåga och du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. I rollen som projektingenjör är det viktigt att du är hänsynstagande, har lätt för att sätta dig in i andras situation, lyssnar och förstår. Du är självgående, tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer, slutför det som påbörjats samt håller deadlines.

Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi, teknik eller anläggning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet av att ha arbetat i projektverksamhet inom infrastruktur
 • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt.
 • har mycket god kännedom samt vana att arbeta i Office-paketet
 • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
 • har körkort
Börja med att svara på urvalsfrågorna innan du ser över cv och personligt brev.

Test kommer genomföras som en del i urvalsprocessen

Intervjuer är planerade att hållas vecka 47.

Placeringsort Göteborg

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-29

Upplysningar

Rekryterande chef Mathias Wärn
0101236413

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Mathias Wärn
Telefon 0101236413
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.