Projektingenjör, analys -järnväg

Projektingenjör, analys -järnväg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Brinner du för järnvägsfrågor och för att samhälle ska ha ett fungerande järnvägsnät? Är du en person som älskar utmaningar och att arbeta mot långsiktiga mål? Nu söker vi en projektingenjör som skall ansvara för analys inom Järnvägsenheten i väst. Som Projektingenjör analys är du ett stöd till enhetschefen och samtliga projektledare för att vi som enhet och i Underhållskontrakten beställer rätt åtgärder. Du arbetar övergripande i samtliga kontrakt och stöttar projektledare vilka arbeten som skall prioriteras utifrån våra övergripande mål inom enheten.

Du stöttar i att ta fram statistik och information ur befintliga datasystem inom Trafikverket, sammanställer och ser vilka behov som finns. Uppdraget innebär att självständigt kunna prioritera och strukturera arbetsuppgifter, arbeta nära i team och kommunikativt föra fram synpunkter och förslag. Du kommer också driva utvecklingsarbeten inom enheten och kommer hålla i såväl interna som extern möten. Du ansvarar även för att ta fram förslag till mål och följa upp enhetens mål månatligen.

I arbetet kommer denna roll även att stötta projektledarna i banarbetsprocessen och planering av underhållsåtgärder.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:
 • Ansvara för att ta fram och följa upp målen inom enheten
 • Ta fram statistik och göra analyser
 • Stötta Projektledarna i planering av underhållsarbeten
 • Deltaga i utvecklingsarbete
 • Arbeta långsiktigt med banarbetsprocessen
 • Deltaga i forum där järnvägsföretag och andra verksamhetsområden deltar
Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i rollen som Projektingenjör med ansvar för analys av järnvägen, ser vi att du har en förmåga att hitta lösningar på uppkomna problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Du ser helheten, logik och samband i komplex information eller miljö. Du tycker om att samarbeta och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap på ett enkelt sätt och är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Att planera och strukturera ditt arbete för att genomförbara planer på kort och lång sikt, ser du som självklart får att driva arbetet framåt.

Vi söker dig som
 • har relevant erfarenhet inom järnvägsbranschen
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har dokumenterad kunskap av spårteknik inom järnväg
 • har erfarenhet av att ta fram statistik och analysera data
 • har erfarenhet av att arbeta med många olika system och tekniska lösningar, vana av tekniska stödsystem
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-09

Upplysningar

Rekryterande chef Emma Sturk
0101241531

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Emma Sturk
Telefon 0101241531
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 aug 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.