Projektör

Projektör

Som Projektör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Per-Erik Jonsson, som blir din nya chef, tror på att nyckeln till framgång är kommunikation och att medarbetarna är Trafikverkets viktigaste resurs. "Jag tror på att vi är prestigelösa och hjälper varandra för att nå våra mål. Tillsammans, är nyckelordet! Jag hoppas att du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem".

Arbetsuppgifter
Har du ett stort intresse för tågledningssystem, att skapa användbara processlösningar och digitalisering?

Då kanske du är vår nya kollega.

Till Projektering av Digital Anläggning (PDA) söker vi nu dig som har bakgrund inom signalteknik.

Vi tillhandahåller aktuell, digitaliserad och anpassad anläggningsdata till tågledningssystem samt test-, utvecklings- och utbildningsmiljöer.

Som projektör samlar du in anläggningsdata från olika system och analyserar ritningar som läggs in i simulatormiljöer. Tillsammans med kollegor genomför du simuleringar på tågledning och tågledningssystem och din signalkompetens blir ett värdefullt komplement till vårt team och en viktig pusselbit i utvecklingen av PDA-verksamheten.

PDA säkerställer att digital data av en anläggning är testad och klar inför driftsättning av en ny eller förändrad anläggning. Trafikverket skapar bra förutsättningar i och med ökad digitalisering och implementation av det nya system för Nationell Tågledning (ENTL)

Under 2021 kommer vi etablera en utvecklingsplan för projektörsrollen med tillhörande utbildning som möjliggör för dig att stärka och fördjupa din kompetens inom PDA.

Du kommer till ett etablerat och sammansvetsat team och du är med på vår spännande digitaliseringsresa där vi skapar förutsättningar till en modern trafikledning samt digitaliserad järnvägsanläggning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • viss yrkeserfarenhet av signalställverk, tågledningssystem och/eller relevant branschkunskap
  • viss yrkeserfarenhet av simulatormiljöer och anläggningsdata
  • utbildning inom signalteknik, tågklarerare, trafikledare eller annan relevant utbildning som Trafikverket bedömer som motsvarande
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av CAD eller Visual programming

Som person organiserar du och planerar ditt arbete väl samt lägger stor vikt vid att slutföra dina uppdrag med hög kvalitet. I ditt dagliga arbete löser du problem utan att missa de långsiktiga strategierna samt ser logik och samband i komplex information. Du anpassar dig och hittar lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet och du tar initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Hänvisa inte enbart till ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-20

Upplysningar

Rekryterande chef Per-Erik Jonsson
0101241747

ST Bengt Gruvman
0101231346

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Annika Nåfors
0101235002
Mer info
Kontaktperson Per-Erik Jonsson
Telefon 0101241747
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.