Mottagandekoordinator och AKV samordnare väg

Mottagandekoordinator och AKV samordnare väg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som samordnare för anläggningsspecifika krav väg kommer du att samordna framtagandet av funktionella krav ur ett drift och underhållsperspektiv med berörda parter inom förvaltningen. I dagsläget är arbetet med anläggningsspecifika krav väg ett arbete i projektform för att senare övergå till linjeverksamhet.

Som mottagandekoordinator jobbar du med att koordinera arbetet i samband med mottagande av ansvar, anläggning och förvaltningsdata vilket innebär att du från tidigt skede är Underhålls kontaktperson mot ett investerings- eller reinvesteringsprojekt. Du koordinerar mottagandet inom de förvaltande enheterna, dvs. inom verksamhetsområde Underhåll och övriga berörda verksamhetsområden/central funktioner. Ditt arbete går ut på att säkra att alla förvaltare får rätt förutsättningar i form av digital och fysisk anläggning för att ta emot ansvar, anläggning och förvaltningsdata. Du leder och styr även konsulter i detta arbete.

Arbetet innebär också att följa upp projekten genom att svara på frågor och att hantera avvikelser under projektets gång. Du kommer att arbeta nära de förvaltande enheterna samt tekniska specialister. Väganläggningarna är alltifrån mindre projekt till större med komplexa tekniska system/installationer (belysning, styr- och övervakningssystem, ventilation).

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning på 180 hp (120p) med lämplig inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetat med kravställning av anläggningar eller utredningsarbete
  • har erfarenhet av drift/och underhållsverksamhet
Det är meriterande om du
  • har kännedom om Trafikverkets regelverk och processer
Som person är du målinriktad och har en mycket god problemlösningsförmåga med ett självgående och strukturerat arbetssätt. Du har en mycket god samarbets- och kommunikativ förmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-14

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Strömberg
0101231454

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Åsa Strömberg
Telefon 0101231454
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.