Miljöspecialist byggskede

Miljöspecialist byggskede

Arbetsuppgifter
Har du erfarenhet av miljöfrågor inom infrastruktur, samhällsplanering eller samhällsbyggande och vill vara med och bidra till samhällsutvecklingen? Trafikverkets verksamhet Stora Projekt söker nu en erfaren miljöspecialist!

Vi kan erbjuda dig ett spännande, varierande och utvecklande arbete där du i din roll som specialist ingår i en stödfunktion till vår verksamhet på Stora Projekt..

Som miljöspecialist är ditt huvudsakliga uppdrag att samordna miljöarbetet i väg- och järnvägsprojekt. Detta innebär att du som miljöstöd i projekten arbetar med att planera, styra och följa upp miljöarbetet från planläggning till och med genomförandeskedet. Detta innebär bedömning av miljöaspekter i projekten, att säkerhetsställa att miljölagstiftningen följs och att se till att Trafikverkets rutiner och verktyg för miljö följs och tillämpas. Du deltar i möten och har kontakter med olika myndigheter och samrådsparter. I uppdraget som miljöspecialist ingår det även att delta i det strategiska arbetet med utveckling av Trafikverkets miljöarbete inom olika ämnesområden. Inriktningen på det strategiska arbetet bestäms utifrån din kunskapsprofil och eget intresse. Exempel på ämnesområden är natur, buller och vibrationer, klimat, hållbarhet och vatten.

Anställning på Stora Projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt företrädelsevis projekt i byggskede så som Västlänken och Olskroken planskildhet. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt projekten Förbifart Stockholm, Ostlänken, Mälarbanan, Göteborg-Borås, Hässleholm-Lund, Västlänken och Olskroken planskildhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom miljöområdet, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi tillsammans bedömer likvärdigt
  • har minst fem års erfarenhet av miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande eller liknande verksamhet
  • har bred generell miljökompetens (inkl. miljörätt) och erfarenhet av arbete med olika miljöfrågor gärna i samordnande funktion.
  • har erfarenhet av samordning och styrning av miljöarbetet i entreprenadskedet.
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från stora infrastrukturprojekt
För att lyckas i rollen ser vi att du har förmåga att tänka strategiskt och se helhetslösningar utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Din problemlösningsförmåga samt din förmåga att planera och strukturera är god, och du är också initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har också god samarbetsförmåga och kan kommunicera på med både kollegor och Trafikverkets intressenter.

Information om våra förmåner finner du via länken:https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-03

Upplysningar

Rekryterande chef Per Lerjefors
0101231580

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Per Lerjefors
Telefon 0101231580
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.