Landskapsarkitekt

Landskapsarkitekt

Arbetsuppgifter
Är du landskapsarkitekt och vill vara med och påverka samhällsutvecklingen? Då har vi jobbet för dig. Trafikverket är en viktig aktör för en hållbar samhällsutveckling och medverkar i denna genom att skapa anläggningar och miljöer som är välfungerande, hållbara och vackra. Vi behöver nu ytterligare en landskapsarkitekt till vårt team i Verksamhetsområde Stora Projekt.

Som landskapsarkitekt hos oss arbetar du i en beställarroll såväl med landskapsfrågor i den stora skalan som med gestaltningsfrågor i den mindre, mer konkreta skalan. I ditt arbete kommer du arbeta i både tidiga planeringsskeden samt projekterings- och byggskeden. Med din specialistkompetens stödjer du, tillsammans med andra teknik- och miljökompetenser, olika projekt i samband med planering och utformning av exempelvis vägar, järnvägar, broar och stationsmiljöer. Ni arbetar gemensamt mot samma mål, och tillsammans bidrar ni till att hitta de bästa lösningarna ur ett helhetsperspektiv. Du kan i din roll även ta samordningsansvar för närliggande teknikområden och vara deras företrädare i projekten som beställarens representant. Du kommer bland annat, i samverkan med andra berörda aktörer, att arbeta med frågor kopplat till Västlänken och dess utformning i mötet med staden.

Du arbetar självständigt, men samarbetar också med övriga landskapsarkitekter inom Trafikverket. Du kan också engageras i nationella uppdrag. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med kollegor från olika verksamheter och specialistområden, vilket innebär goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har arbetat flera år med landskapsarkitekturfrågor inom infrastrukturprojekt
  • har landskapsarkitekturexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet alternativt annan utbildning kombinerat med kvalificerad arbetslivserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har ansvarat för landskapsanalyser
  • har varit projektledare eller haft gestaltningsansvar i projekt
  • har arbetat med landskapsarkitekturfrågor i både planerings-, projekterings- och byggskeden
Du som person

Då arbetet innebär många kontaktytor, både internt och externt, så är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du arbetar lyhört för att hitta lösningar som gynnar projektet på bästa sätt och interagerar med andra med förståelse för att ni alla strävar mot samma mål i projektet. Du har också en god förmåga att kommunicera budskap till din omgivning på ett pedagogiskt sätt. Din problemlösningsförmåga är god, och du ser problemställningar och lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Slutligen planerar och strukturerar du ditt arbete på ett självständigt sätt.

Läs mer om våra förmåner här:https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-05-27

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

Rekryterande chef Anna-Maria Edvardsson
0101230661

SACO Lennart Askling
0101231508
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 maj 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.