Kvalificerad Inköpare

Kvalificerad Inköpare

Arbetsuppgifter
Just nu utökar vi avdelningen Inköp Väst med en Kvalificerad inköpare som kommer arbeta med upphandlingar till Trafikverkets verksamhet i västra Sverige. Du kommer att vara placerad i en enhet som arbetar med upphandling av konsult och entreprenad för underhållet av Trafikverkets vägar och järnvägar. Avdelningen består av tre enheter som samarbetar tätt och du kommer även genomföra upphandlingar i investeringsprojekt regionalt som nationellt.

I rollen som Kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs.

Du kommer att arbeta i tidiga skeden med inköpsstrategier, paketering, inköpsplanering och affärsupplägg för upphandlingar. Du kommer att leda och genomföra entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulttjänster. Du kommer vara kommersiellt stöd till projektledaren under kontraktens livslängd, med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring.

Utöver ovanstående är du delaktig i utveckling av processer, rutiner och mallar. Du arbetar med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling samt bidrar till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning 180 hp (120 p) med ekonomisk, juridisk eller teknisk inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer är likvärdig.
  • har flera års erfarenhet av inköp i större organisationer
  • goda kunskaper i svenska i tal såväl skrift
Meriterande
  • har god erfarenhet av att göra upphandlingar inom LOU/LUF
  • har god erfarenhet av arbete i bygg eller anläggningsbranschen
  • har arbetat med inköp och/eller affärsdrivande verksamhet på strategisk nivå
Som kvalificerad inköpare är du bra på planera och strukturera ditt arbete. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.Du har en affärsmässighet som gör att du kan skapa strategier, prioritera och använda resurser på ett sätt som skapar mervärde. För att lyckas bra i den här rollen krävs även att du kan samarbeta på ett bra sätt och kan arbeta för att hitta lösningar. Du drivs av att leverera resultat och arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Vi ser även att du har en god problemlösningsförmåga, kan analysera situationer och utveckla förnuftiga och genomförbara lösningar.

Webbaserade urvalstester kommer att vara en del av rekryteringsprocessen. Håll därför ofta utkik i din mail för ytterligare besked om hur du gått vidare i processen! Intervjuer planeras att hållas i Göteborg under v.51.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-25

Upplysningar

Rekryterande chef Jonas Melén
0101242793

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Richard Ericsäter
0101232444

ST Anna Kraft
0101236615
Mer info
Kontaktperson Jonas Melén
Telefon 0101242793
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.