Inköpare

Inköpare

Arbetsuppgifter
I rollen som Inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att föreskrifter och regler efterlevs.

Du deltar aktivt i inköpsprocessens operativa skeden och arbetar självständigt med förnyad konkurrensutsättning. Dessutom genomför du enklare objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad inköpare. Verksamhetssupport åt interna kunder är en naturlig del av ditt arbete. Fokus i rollen kommer att ligga på entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter för byggande, drift och underhåll av våra statliga vägar och järnvägar. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta. (Du kommer att arbeta med operativt inköp, vara en del av ett inköpsteam samt stödja kvalificerad inköpare med inköpsadministration.)

I arbetet ingår det att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och den operativa inköpsprocessen. Du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet och kontraktens totalekonomi samt för uppföljning av leveransen och erfarenhetsåterföring. Aktiv dialog med leverantörer, uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del i ditt arbete.

Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kommer få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten och/eller utvecklande för dig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har kunskaper inom LOU/LUF och entreprenadjuridik
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
  • har arbetat med infrastrukturprojekt och offentliga inköp
Vi söker dig som har mycket god förmåga att kommunicera, som är kundorienterad och som har prioriteringsförmåga när det kommer till att fatta beslut. Arbetet kräver att du är noggrann och strukturerad. Du kommer att arbeta både enskilt och i grupp, varför vi ser att du kan ta egna initiativ och eget ansvar för din uppgift samt att du kan samarbeta och samverka med enskilda individer och i större grupper.

Webbaserade urvalstester kan komma att användas i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-20

Upplysningar

Rekryterande chef Nathalie Mjörnestål
0101240098

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Richard Ericsäter
0101232444

ST Anna Kraft
0101236615
Mer info
Kontaktperson Nathalie Mjörnestål
Telefon 0101240098
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.